Skip to main content

Blindprovning med Ian Burrell – på Birkas romkryssning 2019

Det är superkul att Birkas romkryssning har fått så hög status att de/vi sen några år tillbaka får med Ian Burrell – Global Rum Ambassador. Och vi försöker alltid att gå på hans provningar. Den här gången var sessionen på söndag morgon, så vi var ett lite mindre men tappert gäng som var med på provningen.

Uppställningen på rom var bred, och bestod av:

 1. Worthy Park Single Estate
 2. Havana Club 7
 3. Rhum J.M. VSOP
 4. Diplomatico Reserva Exclusiva
 5. Foursquare 2005
 6. English Harbour 5
 7. Ron Abuelo 12

Det var väldigt spännande att prova sig from bland sju rom. Några var väldigt enkla, för de är rom som vi dricker väldigt ofta. Lättast att plocka ut var Worthy Park Single Estate och Rhum J.M. VSOP, men några av de andra var riktigt knepiga att skilja åt. Jag misslyckades med att skilja på Havana Club 7 och English Harbour 5; två rom som jag inte dricker så ofta. Men jag känner mig nöjd med det resultatet ändå!

Jag måste tillägga här – att jisses vilken rom Foursquare 2005 är! MUMS!

2 Comments

 • Romprovning skriver:

  Mycket bra romprovning där vi fick smaka olika inriktningar med olika styrka och inriktning. Ian blandade väl och tog sig an sina jamaikanska favoriter kan man ana. Sanningen att säga är det verkligen Jamaica som ligger högt upp på listorna för min personliga smak men det är kanske inte en nybörjarprovning med estrar och 65% overproof styrka. Samtidigt är det detta som är en modern romprovning som alla borde sträva efter att få vara med på för att lära känna sin gom och näsa.

 • Stefan Persson skriver:

  Tyckte också det var spännande och kul med en blindprovning. Ian Burrell förhöjer ju det hela också då han är både rolig och intressant. Tycker också som ni att det var ganska enkelt då det bara var en Agricole, en Jamaica rum, en insulinchock(DRE), en Bajan som dessutom var den starkaste.
  Dessutom fanns English Harbour 5 som jag tycker är omisskännlig (kan möjligen bero på att det är min favorit vardagsrom).
  Slutligen de enda jag hade problem med Havana Club 7 & Abuelo 12, men lyckades till slut få det rätt då jag tyckte det fanns Panama drag i Abuelon. Så det gjorde ju det hela extra kul att ha alla rätt, tror jag var ensam om det på den sittningen (fre fm)
  Det var ju två riktigt bra rom med förutom EH5, Worthy Park och Foursquare. Köpte med mig Worthy Park hem ångrar att jag inte tog med en Foursquare 2005 också.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.