Skip to main content

Månadens rom juli 2013 – Ron Abuelo Gran Reserva 12

By 1 juli, 2013oktober 5th, 2019köptips, Månadens rom, Mörk rom, Ron Abuelo

Månadens rom juli 2013 – Ron Abuelo Gran Reserva 12

Vi vill lyfta fram en rom som levererar en mycket bra upplevelse för en mycket rimlig peng!

Utmärkelsen Månadens rom för juli 2013 går till Ron Abuelo Gran Reserva 12!

För er som är helt obekanta med Ron Abuelo som märke, så har vi en av våra absoluta favoriter i Ron Abuelo Centuria. Den är briljant, men det får vi återkomma till vid ett senare tillfälle!
Ron Abuelo produceras av Varela Hermanos i Panama, som har en sockerplantage-histora som sträcker sig tillbaka ända till 1908. Men det var inte förrän 1935 som de började med produktion av rom.

Vad är Ron Abuelo Gran Reserva 12 för typ av rom då? Den kostar 379 kronor på Systembolaget, och för det får du en rom som går alldeles utmärkt att dricka rent, men som du med ganska gott samvete kan blanda drinkar med. Perfekt för sommarsemester kanske?
Gran Reserva 12 produceras av melass och lagras i ektunnor som tidigare har använts till bourbon.

Gran Reserva har en vacker mörk ton, som sen går bra ihop med den mycket söta karaktären i aromen. Aromen är mycket fruktig med tydliga drag av pomerans – men även sötma av karamell.

Smaken är sen lite åt det strävare hållet, men om du låter smaken kompletteras av den söta aromen, så blir det en mycket god mix!

Ron Abuelo Gran Reserva 12 är verkligen en levande upplevelse. Den pendlar mellan söt frukt och torr läder – vilket ibland kan kännas lite spretigt. Men vi tycker att det är så pass goda smaker så i det här fallet har vi inget mot det!

Kuriosa är att Abuelo betyder farfar och/eller morfar på spanska. Såååå… kanske kan vara kul om du ska köpa en present till någon som blivit morfar eller farfar – eller kanske bara någon som fyller 40.

Länkar

Vår betygsättning av Ron Abuelo Gran Reserva 12

Månadens rom juli 2013 – Ron Abuelo Gran Reserva 12

Månadens rom juli 2013 – Ron Abuelo Gran Reserva 12

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.