Skip to main content

Fortsatt ökat intresse för mörk rom

By 26 juni, 2014maj 13th, 2015kul, Mörk rom, pressrelease

okat-intresse-sverige-mork-rom-680

Vi har fått ta del av en kul undersökning som är gjord på uppdrag av Diageo med ca 1000 svenskar under början av maj 2014. Undersökningen handlade bland annat om drinkvanor under sommaren, och intresset för mörk rom.

Gällande drinkarna så kan man sammanfatta det kort med att varannan svensk dricker mer drinkar på sommaren. Vilket vi kan förstå.

Men vi hoppar till “intresset för mörk rom” istället!

Allt fler svenskar är intresserade av mörk rom, hela 13 procent av de tillfrågade männen säger att intresset ökat bara under de senaste sex månaderna. Redan när samma fråga ställdes tidigare (december 2013) svarade en femtedel av männen att intresset för mörk rom ökat.

Romtrenden håller i sig och intresset för mörk rom bland svenskarna har aldrig varit större. Det vi tycker är speciellt roligt är att intresset för mörk rom inte verkar vara åldersbundet utan ökar i alla åldersgrupper. Om man är sugen på en mörkare rom som är lite mer premium så återfinns vår Captain Morgan Black Spiced i kategorin för smaksatt sprit på Systembolaget, säger Maria Wessel, marknadschef på Diageo.

Vi har fått massor med spännande statistik, som vi ska gräva lite i! Men en rolig fakta är undersökningen om var i Sverige som intresset för mörk rom ökar mest:

1. Gotlands län 29%
2. Norrbottens län 20%
3. Södermanlands län 17%

 

One Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.