Skip to main content

Finalisterna i Bacardí Legacy

By 9 december, 2014Bacardi, Mörk rom, pressrelease

bacardi-legacy-2015-large

De svenska finalisterna i är utsedda! Grattis till alla tre! Här är Pressreleasen:

BACARDÍ Legacy är en av världens största drinktävlingar. I tävlingen, som genomförs för femte året i rad, söker romproducenten och familjeföretaget Bacardi efter världens bästa Legacy-drink. Drinken ska uppfylla höga krav på teknik, utseende och historia. Den ska även vara tillräckligt god för att kunna leva under kommande generationer, precis som Bacardis egna klassiker BACARDÍ Daiquirí och BACARDÍ Mojito. Därav tävlingsnamnet BACARDÍ Legacy.

Nu har de svenska finalisterna i tävlingen blivit utsedda och i januari kommer Oskar Johansson (Corner Club, Stockholm), Fredric Södersteen (Svartengrens, Stockholm) och Emil Åreng (Open/Closed, Umeå), möta representanter från Norge, Finland och Danmark i den nordiska finalen som äger rum på restaurangen Llama i Köpenhamn. Där kommer de att göra upp om vem som kan blanda nordens bästa drink. Vinnaren från respektive land erhåller en plats i den internationella finalen som äger rum i Sydney, maj 2015.

– Emil, Fredric och Oskar är alla framstående bartenders som har den perfekta kombinationen av en stark personlighet, gedigen kunskap och en stor mängd kreativitet. Allt som behövs för att blanda en äkta Legacy-drink. Att skapa en cocktail som direkt blir en favorit bland gästerna och samtidigt har lång livslängd kräver mycket arbete och tanke. Både smak och utseende ska vara tilltalande och samtidigt ska den vara enkel att återskapa och förstå, säger Richard ”Chille” Man, jurymedlem och Brand Ambassador på Bacardi AB.

Finalisterna:

Fredric Södersteen
Bar: Svartengrens, Stockholm
Legacy-drink: Three Wine Collins

Oskar Johansson
Bar: Corner Club, Stockholm
Legacy-drink: Up in the sky

Emil Åreng
Bar: Open/Closed, Umeå
Legacy-drink: Pepin Cocktail

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.