Skip to main content

Det bästa och sämsta från UK RumFest 2015

Bästa montern

Här skulle vi ju gärna hitta någon liten okänd uppstickare, men vi måste ge utmärkelsen till Bacardi. Istället för att ha en öppen monter valde de att ha ett litet mysigt krypin dit man fick köa. Där fick man sen en lagom avancerad presentation av Bacardi Ocho. Den serverades sen i tre olika skepnader; Ocho Neat, Ocho Old Fashioned och Ocho Old Cuban. Ocho Old Cuban var helt briljant!

uk-rumfest-2015-bacardi8-1uk-rumfest-2015-bacardi-drinks

Sämsta montern

Jo, vi delar ut den tråkiga utmärkelsen ändå. Den går till Lamb’s. Montern var stor och fin, men personalen var otroligt ointresserade – och okunniga. Eller så var de väldigt ointresserade av att visa sin kunskap.

uk-rumfest-2015-lambs-1

 

Största överraskning

Var det nånting som faktiskt var bättre än vad vi trodde? Eller kanske nåt vi inte var beredda på alls? (Det är ju trots allt en väldigt stor överraskning.) Här kan vi lätt välja det faktum att vi fick prova Havana Club Maximo! Kul – och mycket överraskande. Och mycket gott!

uk-rumfest-2015-havana-club-maximo-bottle-only

Nine Leaves – den japanska rommen som visade upp sig på Boutique RumFest måste och omnämnas som en stor överraskning också – då det kanske är början på en ny inriktning för rom.

uk-rumfest-2015-nine-leaves-rum

 

Största besvikelsen

Vi försöker så gott det går att hålla en positiv ton, men det är alltid lite kul att peka på saker som inte levde upp till förväntningarna Vi skulle lätt kunna plocka ut alla märken som inte var på plats alls, men istället får vi ge den mindre smickrande utmärkelsen till Plantation. Varför? Det som vi upplever som kärnan och styrkan hos Plantation lyste med sin frånvaro. Men Plantation kanske har en helt annan profilering i Storbritannien?

uk-rumfest-2015-Plantation-1

Bästa nyhet

Det var en hel del nytt intressant, men inget som var fullständigt överlägsen. Så vi ger utmärkelsen till Tiburón Rum, som presenterade en riktigt trevlig rom från Belize.
Tiburón är en blend av 4, 6 och 8-årig rom. (Det ska vara mest av den 8-åriga, vilket vi får ta utställarnas ord för.) Ska vi ge något minus så är det pakteringen. Flaskan ger lite Bacardi Raz-känsla; och vi känner lite fara i etiken att ha hajtänder hängande på flaskan. Ett extra plus för Tiburón för att de hade en mycket trovärdig och karaktärsfull pirat som gick runt och gjorde gerillamarknadsföring. Kul och snyggt.

uk-rumfest-2015-tiburon-1

Bästa presentationen

Den här utmärkelsen brukar vi dela ut för att lyfta fram någon eller några som pressar sin passion eller sin presentation lite extra! Det behöver inte vara en fantastisk rom i alla lägen, men den kan lyftas av en bra story. Eller en bra presentatör. Vi ger den här utmärkelsen till Botran, och deras monter som presenterade det nya konceptet “Botran & Co”. Presentatören var mycket passionerad och kunnig om sin mycket spännande produkt! Vi hoppas kunna återkomma med mer om Botran & Co vid ett senare tillfälle.

uk-rumfest-2015-bortan-and-co-1

Årets flaska

Vi kallade titeln för ”Snyggast flaska” förut, men det är roligare att få dela ut priser till både fula, konstiga, vågade och snygga flaskor. Vinnaren blir utan tvekan New Dawn, med deras Cask Strength. Den kommer i ett fantastiskt krus, som vi på något sätt misslyckades i att ta bild på!

uk-rumfest-2015-new-dawn-cask-strength-1

Mer från UK RumFest

Här hittar du all information om UK RumFest

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.