Skip to main content

German Rum Festival Berlin 2011!

By 24 oktober, 2011maj 7th, 2012diverse, German Rum Festival, Mässor & Events, romprovning

German Rum Festival Berlin
Premiär för German Rum Festival i Berlin! Vi visste med andra ord inte alls vad vi hade att vänta oss! Den första rom-mässan hölls alltså av stapeln 8 oktober 2011. Med mycket begränsad information så bokade vi flyg, hotell och inträdesbiljetter – och hoppades på det bästa. Vad skulle vara det värsta som kunde hända? Att vi var ensamma på mässan och att vi efter några provningar gav oss ut i Berlinnatten. Lät inte fy skam bara det.

Mässan hölls i en gammal lagerlokal i nära Tiergarten i Berlin. Med vad som visade sig vara gångavstånd från vårt hotell spatserade vi glatt in på mässan och möttes av besökare och mässutställare. Första intrycket var positivt. Som ovan nämnt var lokalen perfekt. Inte så stort så det kändes öde och inte för litet så man fick känslan av att de hade räknat med färre besökare. Efter att ha hängt av oss jackorna, fått våra provsmakningglas så gav vi oss in i seriöst provande!

 German Rum Festival Berlin 2011

Eftersom klockan inte passerat 12:30 så var vi aningen osäkra på hur ”hårt” man skulle gå ut. Vi såg framför oss en lång dag på mässan och var lite rädda för att helt enkelt bli för fulla och således inte kunna full(!)följa vårt uppdrag.

Ett 40-tal utställare deltog på mässan. En Soca-band förgyllde med skön passande musik och senare skulle det även bjudas på samba i form av lite lättklädda dansare. Något vi inte ägnade någon större uppmärksamhet.

Montrarna varierade från toppklass i form av Ron Zacapas lounge-hörna till mindre påkostade som Plantation. Bland de som utmärkte sig utöver Ron Zacapa vill vi nämna Brugal och Appleton Estate. De var till och med så trevliga att de ville träffa upp oss senare på kvällen. Eller så ville de bara lura oss till någon bar de själva ägde. Vi väljer att tro att de bara var trevliga. Vi vill också ge en liten stjärna i kanten till Dos Maderas – de hade bara en liten plats i ett delat bås, men presentationen av deras rom var mycket proffsig.

Ron Zacapa  German Rum Festival Berlin 2011

Captain Morgan körde sin egna grej – istället för en monter så hade de kaptenen och piratklädda tjejer på plats som gick runt och bjöd på rom & cola. Det här köpte vi fullt ut! Istället för att försöka konkurrera med de med exklusiva/seriösa varumärkena, så tog man de hela med en glad klackspark! Bra marknadsföring av Captain Morgan!

Bland besvikelserna måste nämnas att Havana Club inte ens var närvarande, varför vet vi inte – när nästan alla de andra stora aktörerna var på plats! En annan besvikelse var Bacardis närvaror – deras monter var ett riktigt sömnpiller. En eller två trötta killar som förutom risig engelska inte bjöd på någonting alls – varken rom eller utstrålning. Vi hoppas på bättring nästa år!

En och annan svensk träffade vi på mässan, även om de var lätträknade. Blaså deltog två landsmän i Tiki Rum Lovers Challenge vilket omnämns i en egen artikel. I övrigt så var det faktiskt en hel del icke-tyskar. Vi hörde engelska både här och där och enligt kommentarer på festivalens hemsida så fanns det även ditresta kanadensare.

Monter efter monter betades av och med vatten och smörgås-pauser så flöt det på alldeles utmärkt. Vi hade som mål att prova 30 olika rom-sorter och efter att summerat kvällen hade vi med marginal nått vårt mål!

German Rum Festival Berlin 2011

Förutom att bjuda på smakprov från sina sortiment så bjöds det här och där på drinkar. Framåt kvällen när smaklökarna började ta stryk så var detta ett mycket välkommet inslag. De bästa drinkarna bjöds det utan tvekan på i Appleton-montern. Den mycket proffsige bartendern svängde ihop något som säkert innehöll 5-6 rom-sorter – och det blev passande nog avslutningen på vår dag på German Rum Festival Berlin 2011!

Appleton Estate drinks German Rum Festival Berlin 2011

Efter detta gav vi oss ut i Berlinnatten.

Har du några kommentarer eller frågor om Romfestivalen i Berlin? Skriv på vår facebook-sida – vi var på grund av sjukt mycket spam tvugna att koppla bort kommenteringen på just den här sidan! :(

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.