Skip to main content

Saint James Musee du Rhum på Martinique

By 1 maj, 2012februari 16th, 2016destilleri, Martinique, romprovning, Saint James

Saint James Musee du Rhum på Martinique
Saint James rom-museum ligger inte i Saint James, utan i Saint Marie. Så kan det vara. Men att hitta var ändå inga problem – regionen är mycket stolt över museet, så det skyltas friskt! Vi kanske ska backa upp lite i reportaget, och säga var vi är? Vi är på östra Martinique och ska besöka Saint James museum och destilleri!

Av de destillerier och showrooms av rom som vi har besökt är det här helt klart det mest uppstyrda! Tyvärr ingen guidad tur, men vi misstänker att den skulle vara på franska ändå, så vi nöjer oss med filmerna och informationsskyltarna! Själva museet är fint – det känns ganska modernt, men ändå ganska äkta!

Saint James Musee du Rhum

Vi är på besök på en söndag, som inte verkar vara en drickardag på Martinique – vilket gör att vi får full service och fritt fram i avsmakningsbaren! Glatt! Avsmakningsbaren är snygg och har enormt mycket Saint James-flaskor. Men de har lite smalt utbud tyvärr. Inga unika rom att prova, utan bara möjligheten att testa Saint James standardutbud.
Vi provar några rom med guidning från personalen – det är en helt okej genomgång, men inget speciellt! Det är troligtvis så att de mest får dit turister som vill handla lite, och säga att de handlade rom direkt från “destilleriet i Västindien”.

Saint James Musee du Rhum

Behållning av besöket?

Jo, men det var ganska kul – och efter att ha hyrt en bil och kört i 1,5 timme så måste vi ju nästan tycka om det?
Vi köper med oss 5 flaskor, bland annat 2 flaskor Saint James 12-årig. Vi köper även med oss Saint James Sugar Cane Syrup för att kunna blanda trevliga Ti Punch!

Saint James Musee du Rhum

På Saint James rom-museum provade vi följande mörk rom:

Saint James Rhum Vieux
Saint James Rhum Vieux Agricole 12-årig

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.