A-Bay Vikhyddan 6+

625 kr

  • Ursprung: Barbados, sen Sverige
  • Destilleri: Foursquare
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Single
  • Lagringstid: 6 år (3+3 år)
  • Årgång: Buteljerad 2021
  • Färg: Koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 52%

Betyg: 73 av 100

Kategori:

Beskrivning

A-Bay Vikhyddan 6+ är ytterligare en kul rom som har fått en slutlagring hos A-Bay i Varberg. Under Vikhyddan-namnet gömmer sig alltid rom med ursprung från Barbados – och numera är ursprunget ännu mer detaljerat. Vikhyddan 6+ kommer från Foursquare, där den först lagrades i tre år – för att sen lagras i ytterligare tre år på svenska ekfat.

Resultatet blev en rom som släpptes på 52% – i 230 flaskor. Så det är en liten begränsad upplaga – som sålde slut ganska snabbt vid lanseringen på Systembolaget.

A-Bay Vikhyddan 6+ har en mild och rak arom – men dominans av vaniljtoner. Den vaknar till direkt i glaset, vilket sätter förväntningarna högt. Smaken är sen överraskande stram. Vaniljen försvinner lite och kompletteras av bränt socker, gräs och gummi.

Vikhyddan 6+ är en trevlig rom, men den är lite svår att sätta fingret på. Den är buteljerad på 52%, vilket borde ge den en kraftig karaktär – men styrkan uttrycker sig mer i… styrka. Svårförklarat, men vi hade gärna sett lite mer värme och karaktär i den.

Vi höjer upp betyget på A-Bay Vikhyddan 6+ lite – då vi tycker att man får mycker rom för pengarna. Och den har mycket spännande information som man kan prata om också – vilket vi alltid tycker är kul.

Information från producenten:

  • Lagrad på svenska 40 liters ekfat från 29/11 2017 till 20/04 2021
  • Fatnummer: 171454H, 17158H & 17061K
  • Fatens ursprung: Ringamål, Sundsholm & Visingsö

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

,

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”A-Bay Vikhyddan 6+”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.