Skip to main content

7. Plantation Single Cask Panama 27 YO Teeling Whiskey Cask

Även i år släppte Plantation en stor uppsättning av “Single Casks” – och i år upplevde vi att de hade tagit ut svängarna lite extra. Resultatet blev en hel del riktigt god rom (och en del lite mindre god rom enligt oss).

Den rom i släppet som vi tyckte var häftigast var samarbetet med Teeling Whiskey – som resulterade i Plantation Single Cask Panama 27 YO Teeling Whiskey Cask.

Det är en imponerande rom som Plantation har satt ihop. Panama-rommen har lagrats 25 år på bourbonfat och sen på cognacfat i 1,5 år – för att sen slutlagras i 6 månader på gamla Teeling-fat. Vi tycker också att det var smart av dem att våga hålla kvar den på 51%, vilket gav den extra mycket karaktär!

Single Cask Panama 27 YO Teeling Whiskey Cask sålde slut på nolltid på Systembolaget, så den går tyvärr inte att få tag idag. I alla fall inte i Sverige – vi vet inte riktigt hur det ser ut i andra regioner.

Men grattis till alla er som fick tag i en flaska Plantation Single Cask Panama 27 YO Teeling Whiskey Cask – det gjorde nämligen inte vi. 

2 Comments

  • Oscar skriver:

    Har en oöppnad. Var verkligen på håret att man lyckades knipa en, tror det inte tog mycket mer än 20 sekunder för alla att gå åt! Roligt med sådant intresse!

    • Charlie skriver:

      Släpptes några till ett par månader senare (som gick att beställa om man kände till artikelnummer vill jag minnas). Kommer ihåg att jag var sur när jag inte fick tag i någon vid släppet, men ordnade sig till slut. Har dock inte haft tillfälle att prova den.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.