Skip to main content

7. Plantation Single Cask Panama 27 YO Teeling Whiskey Cask

Även i år släppte Plantation en stor uppsättning av “Single Casks” – och i år upplevde vi att de hade tagit ut svängarna lite extra. Resultatet blev en hel del riktigt god rom (och en del lite mindre god rom enligt oss).

Den rom i släppet som vi tyckte var häftigast var samarbetet med Teeling Whiskey – som resulterade i Plantation Single Cask Panama 27 YO Teeling Whiskey Cask.

Det är en imponerande rom som Plantation har satt ihop. Panama-rommen har lagrats 25 år på bourbonfat och sen på cognacfat i 1,5 år – för att sen slutlagras i 6 månader på gamla Teeling-fat. Vi tycker också att det var smart av dem att våga hålla kvar den på 51%, vilket gav den extra mycket karaktär!

Single Cask Panama 27 YO Teeling Whiskey Cask sålde slut på nolltid på Systembolaget, så den går tyvärr inte att få tag idag. I alla fall inte i Sverige – vi vet inte riktigt hur det ser ut i andra regioner.

Men grattis till alla er som fick tag i en flaska Plantation Single Cask Panama 27 YO Teeling Whiskey Cask – det gjorde nämligen inte vi. 

One Comment

  • Oscar skriver:

    Har en oöppnad. Var verkligen på håret att man lyckades knipa en, tror det inte tog mycket mer än 20 sekunder för alla att gå åt! Roligt med sådant intresse!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.