Worthy Park Quatre Vins Vintage 2013

845 kr

  • Ursprung: Jamaica
  • Destilleri: Worthy Park
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Blend
  • Lagringstid: 6 år (4+2 år)
  • Årgång: 2013
  • Färg: Koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 52%

Betyg: 79 av 100

Beskrivning

Worthy Park Quatre Vins Vintage 2013 är det åttonde rommen i serien “Cask Selection” från Worthy Park. Vi har inte provat alla men vi tror nog att Quatre Vins är den mest udda. Namnet “Quatre Vins” kommer från att den har slutlagrats på fyra olika tunnor som använts till fyra olika sorters vin. Det skulle kunna vara något fyndigt med att “Quatre Vins” låter som “quatre-vingts” – alltså 80 på franska. Det hade ju varit kul om det bara hade stått “80” på flaskan, så hade det krävts lite skattjakt för att klura ut vad det betydde. Nåja, vi går vidare. Intryck av Worthy Park Quatre Vins Vintage 2013 då?

Quatre Vins Vintage 2013 har en väldigt spännande arom, som är lite knepig att sätta fingret på. Det är så mycket nya toner från slutlagringen, så det tog oss nästan hela provet att landa i vad vi hittar.

Aromen har en väldigt kul blandning av övermogna jordgubbar, körsbär och lätt vanilj. Det finns massor av dofter att upptäcka och listan går säkert att göra mycket längre.

Quatre Vins Vintage 2013 har en snygg och välbalanserad smak. Det kanske inte är så mycket tydliga Jamaica-toner kvar, men det är ändå en väldigt kul rom. Vi tycker att smaken domineras av bränt socker, gräs, kaffe och peppar. Men precis som med aromen, så finns det väldigt mycket inslag, så det kommer säkert att växla över tid. Trots styrkan så har den ett lent och trevligt avslut.

Worthy Park Quatre Vins Vintage 2013 är en god rom, och den kunde kanske till och med ha fått nåt poäng högre. MEN, vi testar den samtidigt som syster-rommen Worthy Park Oloroso Cask Vintage 2013 – vilket gör det svårt för Quatre Vins att glänsa.

Ett gott betyg till Quatre Vins Vintage 2013 är dock att nästan hela vårt prov gick åt. Delvis för att den var svårtolkad – men också för att den var… god!

Worthy Park Quatre Vins Vintage 2013 släpptes i totalt 1318 flaskor, och för er som samlar på Worthy Park Cask Selection Series, så är det här nummer 8.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Worthy Park Quatre Vins Vintage 2013”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.