Skotlander Rum IV Liquorice

1 109 kr

  • Ursprung: Danmark
  • Råvara: Melass
  • Färg: Brun
  • Typ av rom: Avec
  • Alkoholhalt: 43%

Betyg: 72 av 100

Kategori:

Beskrivning

Skotlander Rum IV Liquorice är – som namnet avslöjar – kryddad med lakrits. Visionen att få till en ”lakrits-rom” var väldigt svår för Skotlander. De provade med olika typer av lakrits, men det var svårt att ha kontroll över processen. Det slutade med att de valde att använda dansk lakritsrot – som manuellt får stå i varje flaska!

Lakritsroten har starkt säte i Danmark, så det passar väldigt bra in i Skotlanders danska profil. Skotlander jobbar väldigt mycket med sin danskhet – de vill göra en så dansk rom som möjligt. Skotlanders rom är (förutom sockerrören) väldigt dansk! Destilleringen sker på Nordisk Brænderi i Fjerritslev, som har en tradition av att producera snaps och brännvin – vilket vi återkommer till. Vattnet som tillsätts är från en egen brunn i norra Danmark, där de plockar vatten från 30 meters djup.

Vi gillar lakrits – och rom. Överraskande va? Men att gifta ihop dem verkar verkligen vara svårt, för även i Skotlanders noggranna försök, så tappar man snabbt alla (nästan) drag av rom. Det går precis att urskilja att det är en rom, då lakritsen är ganska dominant. Det hade varit spännande att se hur det hade funkat med en lite lagrad rom också, för att få upp sötman ytterligare. (Skotlander Rum IV Liquorice är baserad på Skotlanders prisbelönta vita rom.)

Från arom till smak så går tankarna mer mot Fernet, eller till och med Jäger. Detta gör att vi ändå väljer att klassa Skotlander Rum IV Liquorice som en avec, och inte som en drinkrom.

Vill du prova Skotlander Rum IV Liquorice så kan du behöva skynda dig då den kom i en begränsad upplaga på 1000 flaskor. Och med tanke på den krävande processen, så kan vi tänka oss att Skotlander inte kommer att göra en uppföljare på den. (Men vi gissar bara.)

skotlander-rum-IV-liquorice-photo01

skotlander-rum-IV-liquorice-photo05

skotlander-rum-IV-liquorice-photo04

skotlander-rum-IV-liquorice-photo03

skotlander-rum-IV-liquorice-photo02

Ytterligare information

Betyg

,

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

, ,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Skotlander Rum IV Liquorice”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.