Skotlander Rum III Sea Buckthorn

1 100 kr

  • Ursprung: Danmark
  • Råvara: Melass
  • Färg: Ljus gul ton
  • Typ av rom: Exklusiv drinkrom
  • Alkoholhalt: 43%

Betyg: 78 av 100

Kategori:

Beskrivning

Skotlander Rum III Sea Buckthorn är en typ av rom som visar hur mycket rom-marknaden har mognat de senaste åren. Det är en riktigt dyr och nischad drinkrom.

Skotlander jobbar väldigt mycket med sin danskhet – de vill göra en så dansk rom som möjligt. Skotlanders rom är (förutom sockerrören) väldigt dansk! Destilleringen sker på Nordisk Brænderi i Fjerritslev, som har en tradition av att producera snaps och brännvin – vilket vi återkommer till. Vattnet som tillsätts är från en egen brunn i norra Danmark, där de plockar vatten från 30 meters djup.

Vi måste erkänna att det första som krävdes var en översättning av “Sea Buckthorn”. Och det är alltså havtorn. Den havtorns som används i Skotlander Sea Buckthorn är från Bornholm, så även här lyckas de behålla danskheten.

Skotlander Rum III Sea Buckthorn finns i en begränsad upplaga på 1000 flaskor. Och med Skotlanders experimentella produktutbud så ska man inte räkna med att den kommer komma i någon andra upplaga.

Skotlander Rum III Sea Buckthorn är baserad på Skotlanders prisbelönta vita rom. Man har sedan smaksatt den med havtorn – utan att tillsätta socker.

Skotlander Sea Buckthorn är en speciell upplevelse, som trots sina 43% är väldigt välbalanserad. I smaken är det det mer syra än sötma – som för tankarna till nubbe snarare än rom. Upplevelsen avslutas fint med en lagom lagom långsam kick.

Smaken av havtorn då? Njae, havtorn smakar ju inte direkt så mycket. Men det märks diskret i syran i smaken.

Skotlander Sea Buckthorn ska vara mycket bra att göra drinkar på. Och det kan vi föreställa oss; det är nästan så att man undrar om den inte skulle kunna ersätta gin i vissa drinkar.

Vi förstår verkligen att det här är en rom för alla; det är till och med så att många skulle bli arga om de fick in Skotlander Sea Buckthorn när de förväntade sig “rom”. Men vi är charmade av den; och vi skulle vilja se den komma in på fler barer i Sverige; där riktigt duktiga bartenders skulle kunna göra underverk med den.

skotlander-rum-III-sea-buckthorn-photo01

skotlander-rum-III-sea-buckthorn-photo02

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Skotlander Rum III Sea Buckthorn”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.