Saint James Rhum Vieux Agricole 12

661 kr

  • Ursprung: Martinique
  • Lagringstid: 12 år på ekfat
  • Färg: Rödlätt koppar, nästan orange
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 43%

Betyg: 76 av 100

Kategori:

Beskrivning

Saint James är en av de “franska” rom som vi har haft mest att göra med, men ändå har vi inte haft möjlighet att prova igenom så mycket av deras sortiment. Saint James Rhum Vieux Agricole 12 var en av de första rommerna som vi publicerade på RomRom.se, och sen dess har vi gjort ett par återbesök. Men det var länge sen nu, så vi såg fram emot att köra en ordentlig provning på Saint James 12-åriga.

Saint James Rhum Vieux Agricole 12

Färgen i glaset är riktigt bra! Vi provar den på en solig dag, så den rödlätta kopparfärgen lyser igenom otroligt fint i glaset!

Jo, och vi glömde flaskan. Saint James har över hela sin serie valt att köra med en fyrkantig men smal flaska – som det verkar ha kört med hur länge som helst. Vi gillar den skarpt, och det är häftigt hur de har hittat en stil och kunnat hålla sig till den så länge!

Aromen är fruktig med vanilj och fat – den kanske är lite skarp i kanterna om man ska vara kritisk. Men det lilla hugget i aromen tar Saint James Rhum Vieux Agricole 12 igen i smaken! Vi tycker att den är riktigt fin Agricole, som de verkligen har hittat den rätta balansen på! Smaken har massor med torkad frukt, kryddor, fat och torr vanilj – som är skickligt skickligt balanserat.

Saint James Rhum Vieux Agricole 12 är till en början verkligen inget för nybörjare, men låt den vila lite, så kommer det fram lite mjukare toner! Vi tycket att den är ett extremt bra insteg för att utforska fransk rom.

Första gången vi provar Saint James 12-åriga är vi på plats St. James Distillery & Rum Museum i Sainte Marie på Martinique. Det är timmes bilresa från utgångsplatsen Le Marin, men utan tvekan värt resan!

destilleriet pushar de för att dricka den med lite sockerlag och lime till. Och som en Ti Punch är den ju såklart kanon, men det är å andra sidan väldigt många Agricole-rom! Styrkan med Saint James 12-åriga är att vi tycker att den är karaktärsfull och spännande även att dricka rent.

Saint James har en lång historia och utställningen är intressantare än vi hade trott! Här kan du läsa mer om vår upplevelse på St. James Distillery & Rum Museum.

Saint James Rhum Vieux Agricole 12

Saint James Rhum Vieux Agricole 12

saint-james-12-rum-rhum-photo10

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Saint James Rhum Vieux Agricole 12”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.