Ron Zacapa Royal

2 600 kr

 • Ursprung: Guatemala
 • Råvara: Spröda sockerrör
 • Lagringstid: upp till 30 år (Solera)
 • Sammansättning: Solera
 • Färg: Mahogny
 • Typ: Avec
 • Alkoholhalt: 45%

Betyg: 95 av 100

Kategori:

Beskrivning

Vad ska man förvänta sig av en rom som kostar runt 2600 kr? Självklart kan man förvänta sig väldigt mycket – och vår förväntningar var skyhöga på Ron Zacapa Royal. Men Royal levde lätt upp till våra förväntningar!

Zacapa är på många sätt ledande i rom-branschen, så det är kul att de äntligen tog steget och laserade en ultra-premium. Lanseringen är för att fira Master Blender Lorena Vasquez 30-årsjubileum på Zacapa. Och då är det helt rätt att de tar i ordentligt – för legenden Lorena förtjänar en ordentlig hyllning!

zacapa-royal-photo04

Med Zacapa Royal har man höjt ribban ytterligare ett steg gällande komplexitet och karaktär – och den känns som en perfekt stil för ett “flaggskepp”! Hantverket bakom Royal är imponerande. Bland annat så har man byggt nya (mycket exklusiva) fat av fyra sorters fransk ek. På dem har Royal slutlagrats, efter att ha gått igenom Zacapas avancerade Solera-lagring.

Det är en fantastiskt fin flaska – som förtjänar att stå utan sin medföljande låda. Precis som med många av Zacapas rom så är Royal lite mörkare och brunare än genomsnittet. (Tonen är mer mot mahogny än mot koppar.)

Aromen har en härlig nötighet, men med hög komplexitet. Det är en härlig blandning av fruktighet och sötma. Övergången till smaken är snygg och balanserad, och i smaken smyger det in nya karaktärsdrag. Det är choklad, karamell och exotisk frukt som dominerar.

Avslutet är lite kraftigare än med många andra Zacapa-rom, men det är ändå en söt och len känsla. Underbart!

zacapa-royal-photo03

Royal är ju utan tvekan en dyr rom. Men det är den värd. Den är inte bara en mycket god rom – utan den är också en bra upplevelse att dela med vänner – tack vare sitt varumärke och sin bakgrund. Med så många som känner till och älskar Zacapa 23 – så kommer Zacapa Royals få folk att ställa sig i givakt.
Räkna med att Zacapa Royal kommer att dyka på flygplatser och på andra taxfree-butiker från och med nu. Men i Sverige kommer den att släppas på en exklusiv webblansering hos Systembolaget i februari. Vi återkommer när vi vet mer – även om det kommer att skapa tuffare konkurrens för oss själva att få tag i en flaska!

zacapa-royal-photo02

Vi avslutade 2016 med att ge Ron Zacapa Royal silvermedaljen på årets Topp 10!

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

1 recension av Ron Zacapa Royal

 1. RomRom

  Kommentarer från gamla romlistan:

  Franck:
  5 februari, 2017 kl. 14:31
  Här kommer länken
  http://www.excellencerhum.com/fr/guatemala/3754-rhum-zacapa-royal.html
  Ni måste klicka i valutan Euro (står överst på sidan) om ni skall beställa inte svenska koronor.
  Har beställt härifrån flera gånger funkar bra.
  Zacapa Royal Verkar bara finnas på denna sajt,har inte sett den någon annan stans.

  ——
  Rogge:
  24 december, 2016 kl. 23:24
  Provsmakade några cl nu på Julaftonskvällen
  Finns inte så mycket mer att säga än FANTASISKT bra
  Hade allt,utseende,doft,smak (både under och slutet) och en härlig blandad karaktär…bra att de la styrkan på 45%.
  Köp…….

  ——
  Ander:
  9 december, 2016 kl. 15:03
  Hej, roligt att läsa en positiv artikel om en annars nerskriven rom på olika forum. Har inte ännu öppnat min men ser Nu verkligen framemot Lördag då den öppnas.

  Martin:
  18 december, 2016 kl. 19:33
  Om du missat det så testar man bara FANTASTISKA romsorter på den här sidan. Hittills har de iallafall inte testat nån rom som inte fått höga betyg, och då har de ändå testat några sorter som i princip hela den fria världen tycker smakar rengöringsmedel. Meeeeen det finns väl nån tanke med det också.

  RomRom:
  18 december, 2016 kl. 19:50
  Nä, men nu får vi nog säga att vi inte håller med dig Martin. Ja, det har varit mycket bra rom den senaste tiden – vi har prioriterat bort en del sämre rom pga tidsbrist. Meeeeen här hittar du våra lägre rankade rom:
  https://www.romrom.se/betyg-40-1
  https://www.romrom.se/betyg-60-41
  (Vi ser nu att de inte har varit med i navigeringen nu – vi får fixa det.)
  Och nu är det uppdaterat på stora sidan – så att även den lägst rankade rommen kommer med. Det betyder dock att sidan tar lite längre tid att ladda.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.