Ron Malteco 25 Reserva Rara

950 kr

  • Ursprung: Guatemala
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: Upp till 25 år
  • Färg: Fin kopparton
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 91 av 100

Kategori:

Beskrivning

Det är med stor förtjusning som vi följer Maltecos intåg i Sverige. Vi har tidigare provat Malteco 20, och fick en snabb provning av resten av utbudet på Birkas romkryssning. Och vi tycker att det är en mycket intressant och lättomtyckt rom – som har stor potential.

Nu har vi fått möjlighet att prova Maltecos utbud i lugn och ro, och vi börjar med Ron Malteco 25 Reserva Rara. Den kommer i begränsad upplaga, men vi hoppas och tror att det kommer att komma mer liknande produkter från dem.

Ron Malteco 25 Reserva Rara är bra. Mycket bra till och med. När vi provar den har vi inte kollat prisbilden; så den första diskussionen är kring vad den kostar. Gissningen blev att den ligger riktigt högt, men så verkar inte fallet vara. Vi har inga exakta prisuppgifter på den, men efter att ha hittat den på några ställen i bland annat Nederländerna, så skulle vi gissa på att den skulle kunna hamna runt 900 eller 1000 kronor om den kommer till Sverige. Vilket känns som ett fullt rimligt pris för en så trevlig rom.

Ron Malteco 25 Reserva Rara har en pigg nötig arom, med mycket fruktighet. Smaken har sötma av vanilj, men den balanseras upp med lagom komplexitet av kakao och fat. För att sen landa i en mycket len – men karaktärsrik eftersmak.

Har ni inte haft möjlighet att testa Maltecos rom, så gör det – det är verkligen prisvärd och god rom – och Ron Malteco 25 Reserva Rara är inget undantag!

Reserva Rara kommer också i en ny vacker design på flaskan:

ron-mateco-25-reserva-rara-photo

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ron Malteco 25 Reserva Rara”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.