Ron Esclavo Gran Reserva

389 kr

  • Ursprung: Dominikanska Republiken
  • Destilleri: Alcoholes Finos Dominicanos
  • Råvara: Färska sockerrör
  • Sammansättning: Blend
  • Lagringstid: 3-5 år
  • Färg: Koppar med röda och bruna inslag
  • Typ: Allsidig
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 80 av 100

Kategori:

Beskrivning

Ron Esclavo har vuxit upp – och går igenom sin första stora uppdatering. I och med det så har de lagt till en ny rom i sin serie: Ron Esclavo Gran Reserva.

Gran Reserva är producerad av sockerrörsjuice och har lagrats på plats i Dominikanska Republiken i upp 5 år. Den har lagrats på både amerikanska ekfat och franska ekfat.

Ron Esclavo Gran Reserva kommer i en modern och snygg förpackning – och har man en förkärlek för väldesignade paketeringar så kommer man gå igång på de nya flaskorna.

Gran Reserva har en arom som känns mycket klassisk för den spanska skolan av rom – och den skulle nog vara väldigt svår att skilja från liknande dominikansk rom.

I smaken är den sen fina tydliga toner av bränt socker – och lite under liggande vanilj. Gran Reserva har inte jättestora karaktärsdrag, men det är just det som kommer att göra den så populär. Den är lätt, söt, len – och “modern”.

Är det en rom man ska köpa då? Vi måste säga Ja på den frågan. Den är snygg, billig – och i och med uppdatering så har Esclavo lite mer “historia och bakgrund” som man kan skina med att kunna – eller diskutera med de andra som avnjuter den.

Gran Reserva är en mycket allsidig rom, och prislappen strax under 400 kronor gör den till till en bra rom att ta med på resande fot. Den är trevlig nog för att dricka rent, men billig nog för att användas till drinkar.

I sitt initiativ till att göra Ron Esclavo mer transparent – så kan de nu gå ut med att deras rom produceras av Alcoholes Finos Dominicanos. Alcoholes Finos Dominicanos producerar sin rom av egna sockerrör, och jobbar aktivt för att ta hänsyn till miljön och sina produktionskedjor. (Vi hoppas återkomma om det vid ett senare tillfälle.) För er som kan er romvärld, så är det alltså samma producent som Ron Barceló.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ron Esclavo Gran Reserva”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.