Ron de Jeremy XO

579 kr

 • Ursprung: Barbados, Trinidad, Guyana och Jamaica
 • Råvara: Melass
 • Lagringstid: Upp till 15 år
 • Färg: Koppar
 • Typ: Avec
 • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 81 av 100

Kategori:

Beskrivning

När Ron de Jeremy släpptes för ett par år sen, så var första tanken såklart att det bara skulle vara ett PR-stunt. Men vi tycker faktiskt att Ron de Jeremy Reserva är en riktigt trevlig rom.

Jo, föresten – vi kanske ska backa bandet lite först! För er som inte vet vem Ron de Jeremy är, så googla snabbt på det, så slipper vi gå in på detaljer. Men ett tips – gör det hemma, inte på jobbet.

Hur som helst, det är med stor spänning som vi provar “uppföljaren” Ron de Jeremy XO – en 15 årig Solera.

Flaskan väver snyggt ihop konceptet med Reserva-flaskan. Sen är vi kanske inte jättestora fantaster av glasflaskor som är helt täckta med plast (?). Men i Ron de Jeremys fall kanske det är säkrast.

ron-de-jeremy-xo-photo-bottle

Aromen är len och har mycket sötma, med kola och nötter. Aromen är kanske lite åt det svaga hållet i början, men den växer till sig när den har vilat i glaset några minuter.

Ron de Jeremy XO har har sitt utrsprung från flera olika ländet, och vi gissar på att man har jobbat ganska noga med att hitta den rätta blandingen. För den lagom svåra komplexiteten i Ron de Jeremy XO är riktigt snygg! Det är massor med trevliga smaker som strömmar in – det är en riktigt rolig rom att dricka. Tack vare den kraftiga sötman, så tror vi ändå att det är många som kommer att uppskatta den härliga blandingen av kryddor, kaffe, vanilj och kola. Det smyger sig in lite beska i eftersmaken, men det är ett av de få minus vi kan hitta i smaken.

Sammanfattat då. Säga vad man vill om ursprunget till namnet och allt sånt – så har ändå rommen Ron de Jeremy humor. Det är en rom som garanterat kommer att sätta igång diskussioner och locka till skratt. Och Ron de Jeremy XO är en riktigt god rom – och som en riktigt grabbig present gör den sig fantastiskt!

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

1 recension av Ron de Jeremy XO

 1. RomRom

  Kommentarer från gamla romlistan:

  Berra:
  19 mars, 2018 kl. 20:50
  Kan ge mig på att denna känns lååångt ner i halsen! :) :)

  —–
  Rogge:
  15 februari, 2018 kl. 15:06
  Då skall du prova Ron de Jeremy XXXO

  —–
  Jörgen Everklint:
  14 februari, 2018 kl. 21:37
  En av mina absoluta favoriter.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.