Ron Abuelo XV Napoleon Cognac Cask Finish

849 kr

  • Ursprung: Panama
  • Destilleri: Varela Hermanos
  • Råvara: Sockerrörsjuice
  • Sammansättning: Blend
  • Lagringstid: 15 år (genomsnittsålder 14 år + slutlagring i 1 år)
  • Färg: Mahogny
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 80 av 100

Beskrivning

Det var ett par år sen Ron Abuelo först lanserade sina rom som slutlagrat på tre olika fat – cognac, sherry och port. 
Men vi hade inte fått till ordentliga provningar på dem ännu – så det var kul när Ron Abuelo XV Napoleon Cognac Cask Finish dök upp i 25 Rums 2019.

Ron Abuelo XV Napoleon Cognac Cask Finish är – som namnet avslöjar slutlagrad på Napoleon Cognac-fat. Den rom som har lagts i för den ganska långa slutlagringen är en blend av rom som har en genomsnittsålder på 14 år. Så totalt får den ihop en genomsnittsålder på 15 år – därav “XV”.

Vid vår officiella provning hade vi inte tillgång till en riktig flaska – men vi gillar Abuelos flaskor. De har sett likadana ut ett bra tag – och man har valt att ha samma flaska till alla (?) sina premium-rom – vilket är trevligt.

Ron Abuelo XV Napoleon Cognac landar fint i glaset, och sprider ganska direkt en fyllig och söt arom. Aromen har mycket söta toner som fullständigt domineras av russin. Vi tar fram lite russin och jämför – och det är slående.

Smaken är lite lättare än aromen. Ron Abuelo XV Napoleon Cognac är har fått en välbalanserad sötma och slutlagringen på cognac-fat har gett den lite extra sting – som gör att att den inte känns oljig. När den har landat ordentligt så kliver det fram lite torrare toner av fat, gräs och kaffe. Vilket gör att den gör sig väldigt bra med just kaffe! (Och kanske med gräs om du är sugen på att prova det…)

Ron Abuelo XV Napoleon Cognac Cask Finish är riktigt god och trevlig – och kommer inte göra många besvikna. Den är kanske lite i dyraste laget – men vi gör inget större avdrag för det. Vill du prova alla tre slutlagringar från Abuelo så har Rombo.dk ett litet kit med alla tre!

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ron Abuelo XV Napoleon Cognac Cask Finish”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.