Rhum J.M. VSOP

500 kr

  • Ursprung: Martinique
  • Destilleri: Rhum J.M.
  • Råvara: Sockerrör (Agricole)
  • Lagringstid: 4 år
  • Färg: Koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 43%

Betyg: 86 av 100

Kategori:

Beskrivning

Rhum J.M. XO är en av våra absoluta Agricole-favoriter – så Rhum J.M. VSOP hade ganska höga krav på sig. Så det är med stor förtjusning som vi kan meddela att VSOP är en ytterligare en riktigt bra rom från Rhum J.M. – även om den inte heeeelt når upp till XO. Men det kommer troligtvis vara lite billigare också.

VSOP har lagrats i tre år på bourbonfat, för att sen lagras ytterligare ett år på nya amerikanska ekfat. Så totalt har den lagrats i fyra år – vilket följer franska regelverk för att vara en “VSOP”.

Rhum J.M. använder en färgad flaska som vi alltid har gillat – även om det är lite tråkigt att inte se det vackra innehållet.

Aromen är len och ovanligt söt för att vara en fransk rom. Det är smöriga vaniljtoner som vävs in i tydliga ekfatstoner.

Smaken är väldigt ren och tydlig. VSOP har precis lagom mycket fat i smaken – som gör sig grymt bra tillsammans med toner av grön frukt och kola. Avslutet är perfekt, och Rhum J.M. VSOP är verkligen en rom man vill ha mer av.

Vi ser fram emot att prova Rhum J.M. VSOP till en söt dessert – vi tror att det kan passa perfekt. För alla er som vill prova på fransk rom – så kan vi starkt rekommendera Rhum J.M. VSOP!

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Rhum J.M. VSOP”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.