Puntacana Tesoro

540 kr

  • Ursprung: Dominikanska Republiken
  • Lagringstid: 15 år (Solera?)
  • Färg: Röd tegelton
  • Typ av rom: Avec
  • Alkoholhalt: 38%

Betyg: 71 av 100

Gamla betygsskalan: 7 av 10
Kategori:

Beskrivning

Vi vet inte om det finns en Puntacana Tesoro som INTE har slutlagrats i Single Malt Whisky-fat. Men vi chansar just nu, och väljer att tilltala den här rommen som Puntacana Tesoro istället för dess fullständiga namn Puntacana (Club) Tesoro 15 Years Malt Whisky Finish.

Puntacana Tesoro

Som namnet avslöjar så har Puntacana Tesoro fått avsluta sin lagring i Single Malt Whisky-tunnor från Tomatin. Det kan ofta ge en spännade extra kick till en söt rom, men i det här fallet tycker vi att det har gett lite för mycket karaktär.

Det händer så pass mycket i arom och smak att det blir spretigt och ganska obalanserat. Och det “händer” väligt mycket Whisky också. Aromen är söt och fruktig, men i smaken så kommer Whiskyn fram för mycket, och river ner mycket av det som byggts upp innan. Det ger visserligen en fin värmande känsla, men just i Puntacana Tesoros fall känns det inte helt rätt.

Vi kan se situationen framför oss. Rom-älskaren har Whisky-älskaren på besök hemma. “Testa Puntacana Tesoro här rommen i alla fall, den är slutlagrad i Tomatin Single Malt Whiskey-tunnor!”. Det kommer troligtvis att resultera i att Whiskey-älskaren tycker att det är en medioker Whisky, inte en spännande rom. Så vi ser inte riktigt användningsområdet för Puntacana Tesoro.

Puntacana Tesoro är inte dålig på något sätt. Men slutlagringen på whisky-fat har enligt oss gett den lite för mycket whisky-karaktär. Särskilt i eftersmaken. Det kanske är så att den här typen av speciallagringar kräver lite mer arbete än att slutprodukten hamnar på runt €40?

Puntacana Tesoro

Puntacana Tesoro

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Puntacana Tesoro”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.