Puntacana Esplendido

360 kr

  • Ursprung: Dominikanska Republiken
  • Lagringstid: 12 år
  • Färg: Ljus koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 38%

Betyg: 64 av 100

Gamla betygsskalan: 6 av 10
Kategori:

Beskrivning

Puntacana Esplendido är en rom som är svår att sätta på kartan. Den är paketerad som en lyxprodukt. Men har en logga som för tankarna till sololja. Och en prislapp någonstans mitt emellan dem.

Esplendido har sitt ursprung från Oliver & Oliver på Dominikanska Republiken – som många av våra favoritrom! Den har sedan lagrats i 12 år i noga utvalda ektunnor. Vi vet inte, men med tanke på färg och karaktär, så är det troligtvis ganska nya tunnor – som inte har behandlats på något sätt.

puntacana-esplendido-photo03

Till det yttre är Esplendido en aningens lite blek i färgen, vilket är lite överraskande för lagringstiden. Den kommer i en lite ovanlig men ändå stilig flaska. Den känns lite som en gigantisk parfymflaska.

Aromen är söt med mycket godis-drag, men den är lite klen och kortvarig.

Smaken är sen åt det lite kryddigare hållet; till och med så att vi är beredda att säga rivig. Men precis som i aromen, så är det en ganska kort upplevelse. Det biter till lite, sen är det över. Eftersmaken är kryddig, men ganska snäll. Esplendido lämnar inte så mycket avtryck helt enkelt.

Puntacana Esplendido är svår att betygsätta. Det är absolut inget fel på den, men den lever inte riktigt upp till vad den lovar. Ursprunget från Oliver & Oliver, med en lagringstid runt 12 år borde kunna vara mer spännande och lite bättre balanserad.

puntacana-esplendido-photo01

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Puntacana Esplendido”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.