Presidente Marti 23

549 kr

  • Ursprung: Dominikanska Republiken
  • Lagringstid: Upp till 23 år (Solera)
  • Färg: Lagom mörk koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 84 av 100

Gamla betygsskalan: 8 av 10
Kategori:

Beskrivning

Presidente Marti introducerades i Europa (tror vi) först 2013 – så vi var nog ganska tidiga att få smaka Presidente Marti 23!

Presidente Marti 23 är lagrad upp till 23 år i Solera-metoden, och det är tydligt att det har gjorts med mycket passion och känsla. Presidente Marti 23 är mycket fint balanserad trots att den innehåller massor med olika karaktärer.

Presidente Marti 23

Den kommer i exakt (?) samma flaska som Presidente Marti 15, vilket är stiligt – men kanske lite svårt att knepigt att skilja dem åt när enbart lappen med åldern är skillnaden. I glaset så har den 23-åriga en fin djup kopparton som gör sig fantastiskt fint i glaset.

Aromen är len och mjuk, med en bra kraftfull sötma av vanilj – som är kompletteras av lite fina inslag av kryddor. Vi måste säga att aromen är i särklass det bästa med Presidente Marti 23.

Smaken har lite av allt, men det är en del fatkaraktär som har börjat bli lite dominant. Men den kommer in framför allt på slutet i smaken, och innan dess så är det en väldigt krämig och söt smak. Vanlijsötman från aromen gör sig påmind , men nu också tillsammans med söt honung.

Presidente Marti 23 är en mycket bra och välbalanserad rom, som vi helt klart kan rekommendera. Men vi gillar faktiskt Presidente Martis 15-åriga lite bättre!

Vår första utmaning när vi skulle sammanfatta våra intryck av Presidente Marti 23, var att vi inte är helt säkra på om märket heter “Presidente” eller “Presidente Marti”. Men vi väljer Presidente Marti, så det ger lite mer unikhet i namnet.
Namnet Marti ska vara en hyllning till José Julián Martí Pérez – en kubansk frihetskämpe som stred mot spanjorerna under 1800-talet. Men vi får återkomma med den historielektionen vid ett senare tillfälle!

Presidente Marti 23

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Presidente Marti 23”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.