Presidente Marti 15

411 kr

  • Ursprung: Dominikanska Republiken
  • Lagringstid: Upp till 15 år
  • Färg: Ljus Mahogny
  • Typ av rom: Avec
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 85 av 100

Gamla betygsskalan: 8 av 10
Kategori:

Beskrivning

Presidente Marti introducerades i Europa (tror vi) först 2013 – så vi var ganska tidiga att få smaka Presidente Marti 15!

Vi hade ingen aning om vad den skulle hålla för kvalitet, men med Oliver & Oliver som grund, så hade vi ändå en tro att det skulle kunna vara en bra rom.

Presidente Marti 15

Presidente Marti 15 är en 15-årig Solera som kommer i en färgad klassisk romflaska – som tyvärr döljer den fina färgen! Den är inget speciellt till det yttre, men porträttet av Marti(?) på etiketten gör helt klart att man plockar upp den och kollar närmare!

När vi sen kommer till aromen, så har Presidente Marti 15 några lite märkliga sura inslag. Men det är inte störande, utan bara en bra intresseväckare! För annars så är det en djup sötma av honung som dominerar.

Och den fina välbalanserade sötman fortsätter och exploderar i smaken! Det är lite krydda som håller Presidente Marti 15 från att bli allt för oljig – men det är väldigt mycket sötma som dominerar! Det är mycket klassiska “spanska” drag; karamell, vanilj och honungsrostade nötter! Riktigt gott, utan att bli sliskigt!

Presidente Marti 15 är en mycket god rom, som med prislappen 36 Euro blir mycket attraktiv! Den kanske inte har en direkt plats i en vanlig romsamling, men om du vill överraska dina romkännande vänner så är den ett kul och lite okänt inslag!

Vår första utmaning när vi skulle sammanfatta våra intryck av Presidente Marti 15, var att vi inte är helt säkra på om märket heter “Presidente” eller “Presidente Marti”. Men vi väljer Presidente Marti, så det ger lite mer unikhet i namnet.
Namnet Marti ska vara en hyllning till José Julián Martí Pérez – en kubansk frihetskämpe som stred mot spanjorerna under 1800-talet. Men vi får återkomma med den historielektionen vid ett senare tillfälle!

Presidente Marti 15

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Presidente Marti 15”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.