Plantation Peru Multi Vintage Single Cask – Willett Rye Whiskey Cask Finish

699 kr

  • Ursprung: Peru
  • Destilleri: Destilerias Unidas SA de Peru
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 7-12 år
  • Årgång: 2004+2006+2010
  • Färg: Koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 49,8%

Betyg: 80 av 100

Beskrivning

Plantation Peru Multi Vintage Single Cask – Willett Rye Whiskey Cask Finish är inte bara ett ovanligt komplext namn. Det är också en ovanligt komplex rom för att vara från Peru. Jämför med annan rom vi har druckit från Peru, så är det här en mycket mer kraftig och komplex rom.

Plantation Peru Multi Vintage Willett Rye Whiskey Cask är en del av Plantations Single Cask 2018. Spännande att det är rom från flera år… Så det är delvis “single cask” antar vi? Den har först lagrats i 12, 10 och 6 år – för att sen tillbringa ett år tillsammans i cognac-fat. Och som namnet avslöjar så har den slutlagrats i fat från Willet Distillery (från Kentucky).

Direkt i glaset så är domineras Plantation Peru Multi Vintage av whiskeyfaten, men snart så mognar det fram mjukare vaniljtoner.

Smaken är sen lite… oväntad. Den känns först väldigt pepprig, men när den (och vi) har fått lugna oss så kommer det igenom fruktigare toner. Först är det lite bananskal, men vid varje liten provning så kommer det fram något nytt.

Det är lite märkligt – för även om vi inte fullständigt älskar Plantation Peru Multi Vintage Willett Rye Whiskey Cask Finish just nu, så ger den en känsla av att den skulle kunna bli lite av en favorit med tiden. Den utvecklas hela tiden, och det ska bli spännande att prova den igen… imorgon?

Den finns idag för mycket prisvärda 699 kronor på Systembolaget. Vem ska köpa den? Man ska nog vara lite av en nörd – mest för att man ska uppskatta de spännande variationerna som finns i Plantation Peru Multi Vintage Willett Rye Whiskey Cask Finish.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Årgång

, ,

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Plantation Peru Multi Vintage Single Cask – Willett Rye Whiskey Cask Finish”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.