La Bourdonnais Citronnelle

200 kr

  • Ursprung: Mauritius
  • Färg: Beige
  • Typ av rom: Kryddad avec
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 51 av 100

Gamla betygsskalan: 5 av 10
Kategori:

Beskrivning

La Bourdonnais använder sin egna 50-procentiga, väldigt rena agricole som bas till alla sina smaksatta rom. Vi smakar även deras vita agricole, och vi måste säga att den höll bra kvalitet. Sen är La Bourdonnais tydliga med lyfta fram att allt de smaksätter med är från deras egna odlingar, och detta gäller äver för deras citrongräs-rom La Bourdonnais Citronelle. (Och, ja det här är exakt samma inledning som på flera andra rom från La Bourdonnais.)

Den första överraskningen är kanske färgen på La Bourdonnais Citronelle. Den är väldigt brun, inte gul som vi hade kunnat tro. Men tydligen så ger citrongräs ifrån sig mycket mörkare toner när det får ligga i rom.

La Bourdonnais Citronelle vinner pris som “Smaksatt rom” på German Rum Festival 2013, men vi är inte övertygade. Citrondoften ger för mycket koppling till våtservett, eller till sockerfria citrongodisar.

Smaken har sen visserligen överraskande mycket romsmak, och citronen ligger bara kvar i näsan. Men det blir liksom bara surt då. Svårt att beskriva, men det känns lite som en hemmablandad nubbe.

La Bourdonnais Citronelle

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

, ,

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”La Bourdonnais Citronnelle”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.