Foursquare Zinfandel Cask Blend

599 kr

  • Ursprung: Barbados
  • Destilleri: Foursquare
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 11 år
  • Sammansättning: Blend
  • Årgång: Buteljerad 2015 (september)
  • Färg: Ljus koppar
  • Typ av rom: Avec
  • Alkoholhalt: 43%

Betyg: 92 av 100

Kategori:

Beskrivning

Vi vill börja med att lyfta fram att Foursquare Zinfandel Cask Blend inte är helt rätt för alla. Men den är rätt för alla som vill utforska rom mer. Och är du sen tidigare inne mer på den “moderna brittiska skolan” med t.ex. Doorly’s XO så kommer Foursquare Zinfandel Cask Blend att bli din nya favorit! Foursquare Zinfandel Cask Blend är inte bara en mycket bra rom – utan det är också en mycket spännande rom. Att lagra och slutlagra bra rom på olika fat-typer är ju inget nytt, men det som är spännande med Foursquare Zinfandel Cask Blend är att det just är Foursquare som gör det. Och mer detaljerat att det är Richard Seale som äntligen spelar ut mer av sitt extremt starka register.

Foursquare Zinfandel Cask Blend är en blend av två delar rom. En del som har lagrat 5+6 år (först på Bourbonfat sen Zinfandelfat) och en del som har lagrats 11 år på Bourbonfat. Detta har gett en mycket spännande och unik rom (utan att vara för udda!), som bjuder på en mjuk upplevelse – trots sin mycket begränsade sötma.

Till det yttre så kommer Foursquare Zinfandel Cask Blend i Doorly’s flaska – vilket både är praktiskt – och lämpligt. Ett litet minus här i helhetsupplevelsen är skruvkorken – men den har vi vant oss vid i Foursquares / Doorly’s produkter.

Aromen har drag av lite torrare vanilj, och lite underliggande fruktighet. Den är egentligen en ganska snäll arom, men när den har fått vila sig lite så smyger det fram lite tydligare karaktärsdrag.

Smaken är mycket pigg och fruktig, men typiska russin-inslag från vinfaten. Men det är mycket annat som pågår på samma gång – det är vanilj, fat och kryddor – allt i en mycket fin balans. Avslutet är lagom långt, även om vi gärna skulle se att det hängde kvar lite längre.

Vid provningarna la vi snabbt märke till att Foursquare Zinfandel Cask Blend är en rom som man inte tröttnar snabbt på. När den har fått vila lite i glaset så kommer det fram mer spännande toner – och tack vare strikta stilen så är Foursquare Zinfandel Cask Blend inte en rom man tröttnar på snabbt.

Ytterligare ett plus för Foursquare är att de har börjat jobba mycket med sin miljöprofil, och deras destilleri ses som ett av världens mest miljövänliga.

Vi avslutade 2016 med att ge Foursquare Zinfandel Cask Blend bronsmedaljen på årets Topp 10!

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Foursquare Zinfandel Cask Blend”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.