English Harbour Reserve 10

785 kr

 • Ursprung: Antigua
 • Lagringstid: 10-25 år
 • Färg: Brons
 • Typ: Avec
 • Alkoholhalt: 40%

Gamla betygsskalan: 7 av 10

Kategori:

Beskrivning

Vi testar English Harbour Reserve 10 i samma sittning en av våra två provningar av Black Tot British Royal Naval Rum, vilket vi trodde skulle göra tillvaron tuff för English Harbour 10:an. Men så blev kanske inte fallet!

Aromen är fruktig och len – och uttrycket “en bra snittrom” dök upp. Och det är den. English Harbour Reserve 10 är inte fantastisk, men det är riktigt god! Övergången från arom till smak är lite spretik och svagt balanserad, men absolut inte katastrofal.

Smaken är trevlig och lagom lång. Lagom sötma med drag mot honung och lagom fyllighet.

Vi enkelt säga att vi gillar English Harbour Reserve 10. Vi ger den med glädje en stark sjua!

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

1 recension av English Harbour Reserve 10

 1. RomRom

  Kommentarer flyttade från förra sidan:

  Stefan Persson:
  ”Har under kvällen ännu en gång ägnat mig åt denna helt underbara rom där de ingående destillaten är lagrade på ekfat mellan 10 och 25 år. Jag upplever den som tung och komplex, mycket torr och kryddig men man kan även förnimma bl a kanel och kokos. Tycker den blir bättre och bättre för varje gång jag hittar vägen till denna flaska. Det här är väl det bästa Antigua kan prestera i romväg (och det vill inte säga lite) nu när vintageårgången från 1981 inte längre produceras. Den spelar ju i egen klass för sig vilket jag tidigare skrivet om.
  Då jag blivet English Harbour frälst så har jag nu lyckats få tag i de tre begränsade utgåvorna av den 5-åriga som slutlagrats i portvins-, sherry- respektive madeirafat. Har ännu inte provat dem, men återkommer när det skett.”

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.