English Harbour 5 years

398 kr

  • Ursprung: Antigua
  • Destilleri: Antigua Distillery Ltd
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 5 år
  • Färg: Ljus guld
  • Typ: Allsidig
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: Inget betyg

Kategori:

Beskrivning

Vi har provat en del English Harbour genom åren, men det var ganska länge sen nu. Det är en från Antigua, som generellt brukar hålla helt okej klass. Så det var spännande när English Harbour 5 years nu dök upp i Havanna La Experiencia Del Caribe #4 – vilket gör att English Harbour får lite ny uppmärksamhet i Sverige.

English Harbour 5 years är destillerad på kolonnpanna – och ska rent historiskt klassas in i den brittiska skolans rom. Men det finns mycket spanska influenser i den – och den är lite mildare än förväntat.

Aromen och smaken går i en rak linje – med mycket inslag av kakao. Det kompletteras av lite jäst frukt och len trä – vilket är det som får English Harbour 5 att visa att den är av brittiska skolan.

Generellt intryck – från det lilla provet – är att att English Harbour 5 years är bra allsidig rom. Den kostar idag 398 kronor på Systembolaget, vilket vi tycker är ett bra pris. Köper du den nästa gång du ska ha middag eller fest – så kommer du få en bra story, ett kul ursprung på rom och en rom som går att dricka rent, men även blanda drinkar på. Under provningen av Havanna La Experiencia Del Caribe #4 tipsades det om att köra den med cola. Det måste vi testa!

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

,

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”English Harbour 5 years”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.