El Dorado Albion 2004

2 308 kr

  • Ursprung: Guyana
  • Destilleri: Diamond Distillery (DLL)
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Single
  • Lagringstid: 14 år
  • Årgång: 2004
  • Färg: Koppar
  • Typ: Avec, Samlarbojekt
  • Alkoholhalt: 60,1%

Betyg: 92 av 100

Kategori:

Beskrivning

El Dorado Rare Collection Albion 2004 har lagrats i 14 år – i tropisk lagring – så det är en väldigt väl-åldrad rom.

Vi rullar tillbaka bandet lite först; El Dorados mycket populära (och mycket goda) rom göra av blends på olika destillat – men lite då och då släpper de rom i serien “Rare Collection”, som består av rom som kommer enbart från en av deras destilleringsapparater/pannor. I det här fallet så kommer det från deras “Albion”, som är en ”Continuous Coffee Still”. Och som namnet avslöjar så destillerades den här rommen 2004. Och därefter har den alltså lagrats i hela 14 år i tropiskt klimat – på bourbonfat.

Rare Collection Albion 2004 kommer i samma flaska som tidigare El Dorado Rare Collection vilket gör att de är väääääldigt snygga tillsammans. Det hade ju egentligen varit extra kul om de hade varit i samma form som El Dorado 12 och 15, men man kan ju få allt man önskar.

El Dorado Rare Collection Albion 2004 gör sig väldigt snyggt i glaset, och när den har fått vakna till lite, så sprider sig en ljuvlig doft av vanilj, knäck och peppar. Den kommer på kraftiga 60%, vilket gör att alla karaktärsdrag är starka – och vi väljer faktiskt att inte tillsätta något vatten för den här provningen.

Övergången till smaken är mycket snyggt balanserad, och samma knäcktoner gör över i smaken, med en underliggande sötma av honung. Men samtidigt så har den såklart ganska kraftiga fat-toner tack vare den långa lagringen.

Avslutet är kraftigt – och hänger kvar länge. Det är trevliga peppriga toner som ligger kvar tillsammans med en lätt begränsad sötma.

El Dorado Rare Collection Albion 2004 är en riktigt trevlig rom – som vi kommer att se till att njuta av så ofta vi kan. Men det är också en rom som det kommer vara sorgligt när den tar slut, för den släpptes i runt 2000 flaskor – i hela världen – så det den kommer bli knepig att få tag i över tid.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

, ,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”El Dorado Albion 2004”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.