El Dorado 8

300 kr

  • Ursprung: Guyana
  • Lagringstid: 8 år
  • Färg: Lite mörkare guld än förväntat av en 8-årig
  • Alkoholhalt: 40%
  • Typ: Fin drinkrom som funkar som avec

Betyg: 80 av 100

Kategori:

El Dorados 8-åriga rom är ganska ny i El Dorados uppsättning av rom! (Vi har försökt hitta vilket årgång som var den första, men utan framgång.) Hur är den då? Den är inte alls i samma kategori som El Dorado 12-åriga och El Dorado 15-åriga, som vi gillar skarpt – men El Dorado 8 är en riktigt trevlig allround-rom!

Aromen på El Dorado 8 är ganska snäll – med karamelltoner och lite bananskal! Den är överraskande mild för en rom som lagrats runt åtta år. Smaken är helt okej om man dricker den rent, även om den inte har hunnit bli riktigt len ännu. Smaken har ganska lite vanilj, och mer banan och kola, vilket gör den lite rolig att blanda enkla drinkar på.

Vad ska man använda då använda El Dorado 8 year old cask aged till? Vi ser den som en riktigt trevlig drinkrom, eller som en lite billigare rom att dricka rent. Är det värt att beställa den då? Ja, faktiskt! Gillar du El Dorado, Guyana eller om du bara vill ha en fin-drinkrom och vill slippa löpa en av rom-jättarnas sju- eller åttaåriga, så är El Dorado ett snyggt och bra köp.

El Dorado 8

Mer information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”El Dorado 8”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.