Don Q Gran Añejo

600 kr

  • Ursprung: Puerto Rico
  • Lagringstid: 3-12 år
  • Färg: Överraskande blek
  • Typ: Avec som bara duger som drinkrom
  • Alkoholhalt: 40 %

Gamla betygsskalan: 4 av 10

Kategori:

Beskrivning

Don Q Gran Añejo är en lite obegriplig rom. Det kanske beror på de mycket starka amerikanska influenserna, men det kan vi bara spekulera i. Vad är det som är märkligt då?
Vi går direkt till svaret på det! Det beror på att Don Q Gran Añejo är en drinkrom som kommer i en alldeles för fin förpackning, och med ett lite för fint namn. Ser man Don Q Gran Añejo skullle man direkt tro att det är en fin rom att dricka rent, men så är faktiskt inte fallet!

Gran Añejo har lagrats i 3 till 12 år, men vi gissar på att andelen 12-årig rom är ganska låg – då färgen är ganska blek.

Aromen är lite jordig, med inslag av bränt socker och lite gräs. Det skulle vara hårt att säga att det luktar “stall” – men det är lite åt det hållet.

Smaken är till en början ganska pigg och trevlig! Det är inslag av vanilj, honung och gräs! Men sen kommer en ganska kraftig eftersmak av läder. I en drink så sticker inte eftersmaken ut lika dramatiskt, men om du dricker den rent så är det ett lite kantigt och mustigt avslut på upplevelsen!

För att bära namnet “Gran Añejo” så känns den helt enkelt inte tillräckligt balanserad. Vi har inget direkt pris att värdera in, men vi gissar på att den skulle hamna runt 600 kr, vilket är på tok för dyrt.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Don Q Gran Añejo”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.