Don Q Añejo

240 kr

  • Ursprung: Puerto Rico
  • Färg: Guldig
  • Typ: Drinkrom
  • Alkoholhalt: 40%

Gamla betygsskalan: 5 av 10

Kategori:

Don Q Añejo är ett steg upp i Don Q:s sortiment, men det ska väl egentligen ses som deras standardrom. Don Q tillverkas i Puerto Rico, men precis som med Bacardi så är den en väldigt “amerikansk rom”! Det gör att huvudsyftet med den är att blanda Rom & Cola.

Aromen är väldigt intetsägande och ganska svag! Det finns små drag av vanilj, men inte mycket. Det är ju en ung rom som är till för att blanda drinkar med, så vi förväntar oss ingen doftsensation – men inte heller att aromen skulle vara så neutral heller.

Efter den svaga aromen, så kommer smaken som en positiv överraskning! Den är trevligt fylld med vanilj – och detta kan förklara varför den fungerar så bra på den amerikanska rom-och-cola-marknaden. I en Cuba Libre gör den sig helt rätt! Eftersmaken är ganska kraftig om man dricker den rent – därför behövs lite söt Coca-Cola för att dämpa den lite.

Hur sammarfattar vi då Don Q Añejo? Dricks den rent så ger den känslan av att vara mycket starkare än vad den egentligen är på grund av de ganska obalanserade dragen. Men om den används i en Rom & Cola så funkar den alldeles utmärkt – men det är å andra sidan väldigt många andra unga mörka rom som gör också.

Mer information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Don Q Añejo”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.