Diplomático Distillery Collection No1 Batch Kettle

704 kr

  • Ursprung: Venezuela
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 6 år på fat som används till Bourbon och Maltwhisky
  • Sammansättning: Single
  • Årgång: 2011
  • Färg: Klar koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 47%

Betyg: 65 av 100

Kategori:

Beskrivning

Diplomático har överlag en mycket bra uppställning rom – och flera av deras ordinarie rom är några av våra favoriter. Så förväntningarna var höga på Diplomatico Distillery Collection No1 Batch Kettle Rum.

Det här är ju inte alls en vanlig Diplomatico-rom; och som namnet antyder så är den producerad i en panna som heter Batch Kettle Still. Det är en panna som ursprungligen kommer från Kanada, men som köptes till Diplomaticos destilleri La Miel redan 1959.

Ytterligare en sak är annorlunda med Distillery Collection No1 Batch Kettle är att den är gjort på sockerrörshonung; alltså inte på melass.

Den har lagrats i 6 år – på amerikanska ekfat som används till bourbon och malt whisky. Styrkan ligger på 47% – vilket tyvärr kommer igenom lite för tydligt.

I aromen är den fruktig och blommig – och det är helt andra karaktärsdrag än förväntat. Det finns en lätt underliggande vanilj, men den har svårt att komma fram över frukten.

Även i smaken är det fruktiga drag som dominerar, tillsammans med fat. Allt i en ganska obalanserad och spretig kombination

Efter ett tag så vänjer man sig vid smaken, så vi kan tänka oss att återvända till Distillery Collection No1 Batch Kettle i framtiden – i slutet av en längre kväll. Men sammanfattat – Diplomatico Distillery Collection No1 Batch Kettle är i sitt koncept ganska spännande, men vi är besvikna på själva innehållet.

Diplomatico Distillery Collection No1 Batch Kettle kom i en begränsad upplaga på 5000 flaskor – men den verkar fortfarande gå att få tag i ganska enkelt.

Officiell information:
Den mer formella beskrivningen av Batch Kettle Still låter så här: ”This system is characterized by a batch distillation, which means that a certain volume of fermented liquid is introduced for distillation and, as this is gradually depleted, it leaves a residue or water, which is drained off to be added to the next batch. This system is controlled by the Maestros Roneros, and is considered a semi- artisanal system.”

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Alkoholhalt

Årgång

Inköp

Lagringstid

Märke

Skola

Typ

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Diplomático Distillery Collection No1 Batch Kettle”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.