Casa Bacardi Gran Reserva

1 900 kr

 • Ursprung: Mexico
 • Lagringstid: minst 5 år
 • Typ av rom: Avec
 • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 75 av 100

Gamla betygsskalan: 7 av 10
Kategori:

Beskrivning

Casa Bacardi Gran Reserva producerades ursprungligen för den Mexikanska marknaden. Den finns inte längre i Bacardis sortiment, men enligt David Cordoba – Global Brand Ambassador för Bacardi – så är det inget som uteslutet att den kan återkomma. (Men det kräver ju lite lagringstid, och säkert en tydlig bild vad den skulle ha för roll på marknaden.)

ron-casa-bacardi-gran-reserva-photo01

Flaskan är riktigt fin – och har trots sin fyrkantiga form, en tydligt koppling till Bacardi. Casa Bacardi Gran Reserva har en mycket fin gyllene ton, med otroligt fin lyster.

Vi jämför den bredvid Bacardi 8 i tron att de ska ha lite liknande stil. Men det är verkligen inte samma kategori alls. Aromen har inget av samma russinliknande stil, utan det är istället mycket pomerans och ek.
Casa Bacardi Gran Reserva har en ganska rå smak, med bränt socker. Det är en ganska sträv upplevelse som påminner mer om Brugal i stilen. På slutet kommer en ordentlig kick, som ligger kvar precis lagom länge.

Vad tycker vi om Casa Bacardi Gran Reserva då? Den var ganska trevlig, men vi får ändå sätta den en bra bit under Bacardi 8. Och, okej vi förstår att det inte är samma typ av rom – men det är trots allt samma varumärke. Men Casa Bacardi Gran Reserva skulle ju absolut vara ett kul inslag i en stor rom-samling!

Casa Bacardi Gran Reserva kom i en mycket begränsad upplaga, och idag finns bara några flaskor kvar. Så har du en oöppnad så kan det kanske vara värt att värdera den!

ron-casa-bacardi-gran-reserva-photo02

ron-casa-bacardi-gran-reserva-photo10

Ytterligare information

Betyg

,

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

1 recension av Casa Bacardi Gran Reserva

 1. RomRom

  Kommentarer från gamla romlistan:

  Thomas:
  14 oktober, 2016 kl. 16:03
  Någon som kan kommentera Baccardi Aged och Baccardi Solera, har en oöppnad liter av varje hemma, vore kula att höra andras omdöme.

  ———
  Rogge:
  10 februari, 2015 kl. 07:43
  Någon som provat
  Bacardi Reserva Limitada ?

  Nicke:
  12 januari, 2018 kl. 19:48
  Japp, sitter precis å suger på en skvätt nyligen inhandlad Limitata. Flaskan är trevlig å lite annorlunda, svart å rejäl (1L). Doften är ganska vanlig lagrad rom, sticker inte ut direkt åt nåt håll tycker jag. Konsistensen på rommen är ganska blaskig/vattnig och färgen blek. Smaken god med en massiv sötma enligt mig, smakar mkt lite sprit. Känns spontant som rommen är sötad och inte en naturligt långlagrad rom. Men, den är ändå god. Inte i närheten av Diplomatico ambassador, ron esclavo, el dorado enmore osv men helt ok mellanklass typ plantation osv. Detta var mina spontana omdömen efter en kort test.
  Mvh Nicke

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.