A-Bay Rödskär 3+

659 kr

  • Ursprung: Jamaica
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 3+1 år
  • Årgång: Buteljerad 2018
  • Färg: Ljus mahogny
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 55%

Betyg: 82 av 100

Kategori:

Beskrivning

I sitt 2018-släpp så valde A-Bay att släppa några uppföljare till 2017-släppet. Men skillnaden är ändå ganska stor. Man har slutlagrat lite längre på sina svenska ekfat – och sen har man buteljerat rommen med en kraftfullare alkoholhalt. Vår upplevelse av A-Bay Rödskär 2017 var att den blev lite klen – så 2018-uppföljaren A-Bay Rödskär 3+ är enligt oss superbra förbättring!

A-Bay Rödskär 3+ har en vacker rödlätt ton som gör sig fint – både i den kompakta flaskan och i glaset. Aromen som uppenbarar sig direkt i glaset har väldigt typiska jamaicanska drag – men med en spännande rund mildhet. Det är kanske den extra slutlagringen på de svenska ekfaten som har gett ett tydligt resultat. Att aromen har blivit mildare ger utrymme för sötare toner av vanilj och russin. Det är en otroligt mild arom för att vara en rom på 55%!

Det samma gäller för smaken – den är så mild och rund att det är svårt att tro att den inte har något tillsatt socker alls. Smaken är kraftfull men len – och det balanseras härliga toner av sockerrör, plommon och jäst frukt.

Avslutet är torrt, med mycket kryddor – och trä. Avslutet är toppen först, men på de allra sista slutet så smyger det sig in lite omognad i rommen. Det är en ytterst liten detalj, och det påverkar inte vårt helhetsintryck.

Vi har varit väldigt positiva till den kollektion som A-Bay släppte under hösten 2018 – och A-Bay Rödskär 3+ är inget undantag! Den är riktigt god – och är trots sin styrka en enkel och lättomtyckt ingång till rom från Jamaica.

A-Bay Rödskär 3+ är en rom som man inte tröttnar på!

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

,

Märke

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”A-Bay Rödskär 3+”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.