Skip to main content

Romfatslagrad julmust från Nygårda

By 10 oktober, 2013december 22nd, 2013diverse, glögg, kul, pressrelease, Sverige

Romfatslagrad julmust från Nygårda

I år kommer Nygårda med en julmust som har lagrats på romfat i sex månader – vilket låter hur spännande som helst! Vi vet inte vad för typ av rom som har legat i faten, men det kanske inte spelare så stor roll? Vi kommer i alla fall att ”hänga på låset” när den släpps på Systembolaget! Och när är det? 15 november!

Vi återkommer ju såklart när vi har smakat den romfatslagrade julmusten! Då är det förhoppningsvis lite närmare jul, så att det kommer att kännas mer relevant!

Pressreleasen från Spendrups:

Förra årets bourbonfatslagrade mustsuccé är tillbaka och får i år sällskap av ytterligare en smakupplevelse. Lagrad på romfat i sex månader bjuder Nygårda Julmust Vintage Oak 2013 på en elegant ton av rom i balanserat samspel med klassisk julmustsmak. Den alkoholfria musten är, precis som tidigare år, tappad i en stilfull flaska och passar utmärkt på det vackert uppdukade julbordet.

– Med en kombination av mindre sötma och med toner av rom har vi skapat en must med lite vuxnare karaktär. Vi har behållit mycket av den klassiska mustsmaken och sedan lagt till det där lilla extra. Det här är ett perfekt alternativ för den som söker en alkoholfri dryckesupplevelse i jul, säger Stefan Santos, marknadschef för alkoholfritt på Spendrups Bryggeri.

Nygårda Julmust Vintage Oak är ett resultat av ett framgångsrikt – och gott – samarbete mellan Spendrups Bryggeri och Systembolaget.

– Att årets Nygårda Julmust Vintage Oak är romfatslagrad känns väldigt naturligt, dels med tanke på att det finns ett växande intresse för rom i Sverige, men också för att rom och den klassiska julmustsmaken gifter sig så fint, säger Magnus Lindblom, inköpare på Systembolaget.

Nygårda Julmust Vintage Oak finns till försäljning i begränsad upplaga på 75 cl glasflaska på Systembolaget fr.o.m. den 15 november (v.46). Priset är 29,90 kr

Romfatslagrad julmust från Nygårda

 

6 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.