Skip to main content

Vi kör pressreleasen om Zacapa Edición Negra i sin helhet här. Vi hoppas återkomma med en mer officiell provning av Zacapa Edición Negra senare. (Vi har bara snabbt-testat den – och vi är mycket imponerade!)

Zacapa Edición Negra – Het nyhet från Ron Zacapa

Några få gånger per decennium kommer den exklusiva romtillverkaren Ron Zacapa med en ny utgåva. Nu släpper de Zacapa Edición Negra, en mörkare rom med smak av choklad som drar sig mot det rökiga och kryddiga hållet. Precis som med de tidigare utgåvorna finns det tydliga kopplingar till det Guatemalanska arvet i form av smak och kultur.
Zacapa Edición Negra är den senaste utgåvan från den exklusiva romtillverkaren Ron Zacapa. Tillverkningsprocessen är inspirerad av traditionella Mayaritualer och den exklusiva rommen har långsamt fått åldrats med omsorg och står som en stadig symbol för Guatemalas arv och kultur.

”Vi strävar ständigt efter att erbjuda såväl nya som erfarna kunder med olika erfarenheter spännande smakupplevelser och är glada att få presentera Zacapa Edición Negra – en verkligt spännande innovation inom lyxig rom.” säger Peter Fairbrother, marknadschef på Diageo Global Travel.

Unik tillverkningsprocess

Varje del av framtagningsprocessen är noggrant övervakad av Master Blender Lorena Vasquez, som är känd för att skapa en rom med en mäktig karaktär i fråga om utseende och smak. Zacapa Edición Negra har inspirerats av Guatemalas naturliga element, vulkaner och mörk het eld. Den har åldrats på dubbla förkolnade amerikanska ekfat vilket skapar en mörk rom med en rökig intensitet, samtidigt som den accentueras av träiga och kryddiga toner. Det sista steget i denna unika process är att Zacapan har fått mogna på förkolnade bourbonfat för att ytterligare framhäva och förstärka träiga, kryddiga och rökiga toner. Denna rom skiljer sig från de tidigare utgåvorna som har tydliga söta kolatoner och smak av vanilj. I Zacapa Edición Negra finner du istället en djupare unik smak av mörk choklad, trä och välbalanserade rökiga toner.

Praktisk information

– Zacapa Edicion Negra kostar 749 kronor och finns att köpa på utvalda Systembolag från och med den 6 maj 2016.
– Färg: Mörk färg av djup mahogny.
– Smak: Nyanserad med en liten sötma och tydlig fatkaraktär, inslag av arrak, torkad frukt, mörk choklad och vanilj.

zacapa-edition-negra-large

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.