Skip to main content

Det är kul när det lanseras en mer “vanlig” rom i Sverige – det har inte varit så mycket av det under det senaste året. Så det var kul att Barceló Imperial Onyx släpptes på Systembolagets beställningssortiment nu i september! Vi lägger upp pressreleasen i sin helhet:

Pressrelease 2019-09-02

Barceló Imperial Onyx – En rom filtrerad med ädelstenar

Nu lanserar en av världens ledande romproducenter en extraordinär mörk rom på den svenska marknaden. Barceló Imperial Onyx är en gyllene mahognyfärgad förälskelse i flytande form som filtrerats med onyx-stenar.
Barceló Imperial Onyx har tidigare endast erbjudits på ett antal utvalda restauranger i landet, men finns nu tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment. Vad det handlar om är en härligt fyllig mahognyfärgad premiumrom med en robust, fyllig och strukturerad kropp. I dess karaktär trängs rostade aromer, med subtila drag åt körsbär, kaffe och torkad frukt. Men även med överraskande inslag av mineralitet i näsa och gom. Allt omfamnas av djupa toner av ek och vanilj och med en eftersmak som dröjer sig kvar länge, länge. I Sverige erbjuds sedan tidigare två romsorter från producenten: Barceló Gran Anejo och Barceló Imperial.
Nyheten Barceló Imperial Onyx har liksom sitt syskon Barceló Imperial lagrats i 6-10 år på amerikanska ekfat. Dock med en betydligt högre rostningsgrad. Barceló Imperial Onyx har dessutom – som namnet antyder – filtrerats med onyx-stenar, vilket ger rommen dess touch av mineralitet både i doft och smak. Onyx är en svart ädelsten som består av ett mineral och som vanligtvis används i smycken, skulpturer och konstverk.
– Det här är helt klart en rom som saknar motstycke på den svenska marknaden. Barceló har verkligen överträffat sig själva genom Onyx, och det ska bli mycket
spännande att följa hur denna ”ädelsten” kommer att överraska konsumenter med ett intresse för avec i premiumsegmentet! Säger en upprymd Thomas Larsson, produktchef på Hermansson &Co.
Ron Barceló Srl är en av världens ledande romproducenter som har sin början 1929 då spanjoren Julián Barceló begav sig till Dominikanska Republiken och grundande Barceló & Co med målet att tillverka världens bästa rom. 1974 överlämnade Julián Barceló ansvaret för företaget till sitt barnbarn Miquel, och några år senare startades tillverkningen av premiumromen Barceló Imperial. I början av 90-talet slogs företaget ihop med en spansk vin- och spritentreprenör och bildade Ron Barceló Srl. I dag finns Ron Barceló i över 50 länder och är världens fjärde största ex- portör av rom. Barceló är den första rom-tillverkaren som skapat en helt klimatneutral rom genom hela processen från sockerrör till färdig rom. Rommen är klimatneutral enligt den franska metoden Bilan Carbone ® som utgår ifrån GHG. Barcelò driver även olika lokala klimatprojekt på Dominikanska republiken.Barceló är även certifierade både för kosher och den samlade stämpeln för autentisk Karibisk rom ACR Marque – Authentic Caribbean Rum.

Barceló Imperial Onyx

  • Pris: 449 kr (70cl)
  • Artikelnummer: 82268 Ursprung: Dominikanska Republiken
  • Råvara: Sockerrörsjuice
  • lkoholhalt: 38,0%
  • Lanseringsdag: 2 september 2019

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.