Skip to main content

Bilder från German Rum Festival Berlin 2011 del 1

By 8 november, 2011maj 7th, 2012German Rum Festival, Mässor & Events

2 Comments

 • Pär Jansson skriver:

  Trevligt med bilder.
  Vad kostade kalaset och vad ingick?
  Är det en återkommande mässa som kan växa?
  På någon bild verkade det vara ljust och ganska bra med utrymme var det så eller trångt och stimmigt?

  • RomRom skriver:

   Biljetterna kostade runt €20, beroende på när man köpta dem. I det ingick inträde, och ett stämpelkort för sju rom eller drinkar. Men vi lyckade bara använda upp 2-3 klipp på varje kort – det var inte så många utställare som var intresserade av att ”ta betalt”. Utställarna var mycket generösa med provningarna – en del lite för mycket, då de kunde hälla upp en 6:a, när vi helst ville ha 2:or. Vi måste ha hällt ut typ en liter rom. Kostnad för resa och boende är ju helt beroende på när du bokar och hur du vill bo.

   Lokalen var riktigt bra! Det var ljust och luftigt – vilket gjorde provsmakningarna bra även på den visuella nivån! Sen hade Ron Zacapa och Ron Pampero ett lite mörkare utrymme, som blev en skön hörna att kunna sätta sig och samla krafterna!

   Vi tror att mässan (och vi) kommer att återkomma nästa år! Om det kommer att växa? Jo, det borde den kunna göra – men beror ju såklart på om utställarna var nöjda eller inte. I år hade många av dem ganska trötta representanter, så det kan vi hoppas blir bättre till 2012. Men vi skulle gärna se att de lägger om den till våren istället hösten! Berlin är mer ”Karibiskt” på våren. Och som de har lagt mässan nu, så krockar den nästan med RumFest UK. (Vi fick prioritera bort den)

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.