Skip to main content

När Plantation släppte sitt förra samarbete med Mackmyra var det näst intill omöjligt att få tag i en flaska. När nu det andra samarbetet (eller egentligen det tredje) släpps så är det på en lite större upplaga – så det är större möjlighet att få tag i en flaska – även om du inte hängde på låset vid lanseringen. Upplagan är över 4000 flaskor – det ska bli spännande att se hur länge de finns kvar.

Vi fick möjlighet att prova Plantation Single Cask Barbados 7 Years Old Mackmyra Tiny Barrel på en mycket liten och trevlig förhandsprovning på nyöppnade Calle P i Stockholm. Provningen ramades in med några klassiska rom från Plantation, men fokus var såklart på Mackmyra-releasen. På plats fanns också en representant från Mackmyra – och det är tydligt att de också är nöjda med samarbetet med Plantation.

Plantation Single Cask Barbados 7 Years Old Mackmyra Tiny Barrel är ju ett väldigt långt namn, men vi har inte riktigt funderat på hur vi ska klippa ner det till en vardaglig benämning. Det är alltså en 7-årig rom från Barbados. Den har lagrats i Barbados på Bourbon-fat i 5 år, och därefter 2 år i Cognac. Slutlagringen på 1 år gjordes på 300 stycken 30-liters Mackmyra Swedish Oak fat.

Det är tydligt att man har haft ordentligt med tid att jobba fram årets Mackmyra-lansering. Resultatet är riktigt lyckat – det är en flörtig och rolig rom – men på samma gång är den väldigt klassig. Aromen är dominerad av romkaraktär, och smaken är en underbar berg- och dalbana mellan rom och whiskey. Och avslutet är sen mer typisk Barbados-rom igen! Mackmyra Tiny Barrel kommer att skapa mycket roliga diskussioner – och det ska bli spännande att höra vad alla tycker om det här giftermålet i smak och arom!

Vi kommer att återkomma med ett betyg i de nya romlistan.

I samband med provningen av nya Mackmyra-lanseringen provade vi också Plantation XO och Plantation Grand Reserve. De var en riktigt bra inramning Mackmyra-karaktärsdragen; så har ni möjlighet skulle vi rekommendera att prova dem sida-vid-sida. Som en bonus på provningen så avslutade med att prova Plantation Stiggins’ Fancy – då den är på väg in på Systembolaget!

Pressreleasen för mer detaljer.

One Comment

  • C Taylor skriver:

    I have just returned from Barbados where I purchased two bottles of Plantation 7year old single cask rum.Can I buy this online ?

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.