Skip to main content

Fjärde platsen på 2015-listan är egentligen tillägnad hela Skotlander Rum! Men vi tycker att det blir trevligare att ge utmärkelsen till en speciell rom – och inte till ett helt märke. Så vi har valt att ge utmärkelsen till Skotlander Rum III Sea Buckthorn!

skotlander-rum-20150727_133856

Skotlander Sea Buckthorn är en charmig kryddad rom, som har tagit sitt danska ursprung så långt det är möjligt. Förutom den brasilianska melassen så har Skotlander lyckats ta fram rom som andas Danmark. Det är en vatten och kryddor från Danmark, och i Skotlander Sea Buckthorns fall så är det havtorn som också är från Danmark. Smaken och flaskan är strikta och snygga – precis som dansk design ska vara!

Under 2015 besökte vi Skotlander Rum i Köpenhamn, vilket bidrog till den här utmärkelsen! Vi ser fram emot mycket mer från Skotlander Rum i framtiden – och vi tror att vi kommer att se mycket liknande “lokal” rom i framtiden!

skotlander-rum-III-sea-buckthorn-photo02skotlander-rum-III-sea-buckthorn-photo01

2 Comments

 • Rogge skriver:

  Skall hämta min Skotlander Rum V (Schooner Rum 2016), I köpenhamn 21 Maj.. annars får jag den hemskickad,den har rullat runt i tunnan nu i 1.400 sjömil
  Skotlander skickade smakprov till Miami Rum Fest 2016 alldeles nyligen och Skotlander Rum V vann GULD i Miami
  Lite info om den
  Mira byggdes 1898. I Skotlander lastade fyra gamla PX sherry fat med rom. Den rom är nu lagrad på vågskvalp och temperaturväxlingar . Och sedan blev det 1400 miles på danskt vatten.
  Vi tappar den vid fadstyrke.
  Den rom som destilleras i potten bygger fortfarande på en sydamerikansk sockerrörsmelass och vatten från egen brunn i Nordjylland . På grund av det danska klimatet får ROM jäsa upp till 10 gånger så länge som konventionellt ROM, vilket gör att ROMEN får många fler smaker.
  Alc. 61,5 % / 50 cl. / pot still
  Farve: Mørk
  Duft: Frugt, sødme, karamel
  Smag: Brända fikon, socker, tydlig alkohol
  Socker: 0 gram/liter
  Limited edition: 704 flaskor

  Alk. 61,5% / 50 cl. / Pot Stil
  Färg: Mörk
  Arom: Frukt, sötma, kola
  Smak: Rostade fikon, socker, tydlig alkohol
  Socker: 0 gram / liter
  Begränsad upplaga: 704 flaskor

 • Rogge skriver:

  Har beställt en,
  Skotlander Rum V (Schooner Rum 2016). Den lagras ombord på segelbåten Mira, och ska ligga där i ungefär 2 år. Skotlander övervakar den kontinuerligt, och planerar att avbryta lagringen när rommen känns precis lagom klar.
  Blev ner bjuden till Köpenhamn (Oktober 2015)för att en provsmakning men kunde tyvärr inte åka ner
  Fick ett jätte fint certfikat och en liten flaska av deras Skotlander White Rum 40%.
  Hoppas den gossar till sig ordentligt nu (Spännande)

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.