Skip to main content

Äntligen var det dags för premiären av den nya mässan Destillat Stockholm! Vi passade på att gå dit både på fredagen och lördagen – för att både ha tid att titta i lugn och ro (fredag förmiddag) och njuta av stämningen (lördag eftermiddag).

Det brukar alltid ta nåt år eller snarare ett par år för en mässa att växa till sig. Men premiären av Destillat Stockholm var långt över vad man kan förvänta sig av en premiärmässa!

Lokalen på Waterfront Building i Stockholm var stor, vilket gav en lugn och avslappnad stämning. Tack vare – eller på grund av den stora lokalen – så var det svårt att avgöra om besökssiffrorna var höga eller inte. Men vi upplevde det som att det var mycket folk – som var genuint intresserade av “destillat”.

Det fanns massor med kul sprit att undersöka – men vi lägger så klart vårt fokus på den rom som var på plats. De rom-montrar som fick mest uppmärksamhet var: Zacapa, Plantation, Herida Brands, Renbjer & Magnusson, El Dorado och Angostura. Clydesdale hade gett sin whisky mest plats, så vi hoppas på att deras breda utbud av rom får mer plats nästa år!

 

Plantation

Intresset för Plantation var som vanligt stort – och vi blir mer och mer imponerade av deras utbud – och deras montrar. Vi fick möjlighet att prova några nyheter – och några Limited som vi troligtvis inte kommer att se mer av.
Förutom Plantations många mer breda nyheter så släpper de nu några rom som är en fullständig dröm för alla er som vill bredda er kunskap om rom. Att ni helt enkelt vill “nörda ner er” – som vi vill! Håll utkik efter Plantation-rom med svart etikett, då de är Single Cask. Bland annat kommer en Plantation Belize XO – som hamnar på otroligt prisvärda 599 kr.

 

Ron Zacapa

Zacapas monter var som vanligt bra – och många visade intresse i nya (ganska nya i alla fall) Edicion Negra. Många verkade även passa på att prova Zacapa XO – när det enkelt gick att prova ett par centiliter istället för att investera i en hel flaska. Zacapa XO är nu nere på 999 kr på Systembolaget – en sänkning på 200 kronor! Det ger enligt oss mycket större möjlighet att köpa XO – då den låg lite för högt tidigare. (Enligt oss.)

 

Herida Brands

Herida representerar en myyyyyycket stark uppställning av rom, så det är alltid ett nöje att stanna till hos dem. Det som var extra kul på Destillat Stockholm var att de hade en lite udda uppställning – istället för att bara ha med sina publikfavoriter. Extra kul att Tres Hombres 2016 – Barbados fick representera årets Tres Hombres-serie – vi hoppas att många passade på att prova den inför nästa års släpp! Vi passade på att njuta av Origenes 18-åriga – en mycket trevlig rom som fortfarande väntar på sitt stora genombrott i Sverige!

 

Angostura

Som alltid med Angostura – det är snyggt uppställt – mycket tack vare deras mycket välstrukturerade produktserie. Vi hade nöjet att stå bredvid några romutforskare i montern – som provade sig igenom 1919, 1824 och 1787 – med mycket bra resultat.
Vårt stopp hos Angostura blev för att njuta lite mer av Angostura 1787 – då det var ganska länge sen vi hade möjligheten senast. Härligt!

Renbjer & Magnusson

Det hade varit lättast att kalla montern för Doorly’s, men det skulle kännas lite orättvist mot de andra rom som Renbjer & Magnusson representerar. De har ett väldigt stort utbud av rom – men på Destillat Stockholm hade de valt att fokusera på Doorly’s, Ron Millonario – och deras egna Gunroom Navy Rum. De hade också en Master Class om rom på mässan – som vi tyvärr missade.

 

El Dorado

El Dorado delade monter med Saint James, Don Papa och Negrita, vilket skapade en lite spretig blandning. För oss är de väldigt olika rom – som behöver olika sorts presentation. Vi hade gärna sett några av El Dorados med ovanliga rom på plats – det hade nog dragit mer folk till montern. nu fanns El Dorado 12, 15 och 21 – som alla är välkända och bra rom. Men på en mässa vill vi (och många med oss) gärna utforska ny rom – eller mer ovanlig rom.

 

2018

Vi ser såååååå mycket fram emot Destillat Stockholm 2018 – och det är jättekul att Stockholm äntligen har fått den sprit- (och rom-)mässa som vi så länge har väntat på.

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.