Skip to main content

Brugals ultrapremium: Brugal Papá Andrés

brugal-papa-andres-photo01

Vi får börja med att säga att vi – i skrivande stund – inte har provat Brugal Papá Andrés. Det är alltså Brugals nya ultrapremium-rom, som det har lagt på ungefär $1200, alltså runt 10.000 kronor. Enligt specifikationerna så är det 70 cl man får för det, men den ser ju onekligen ut att vara lite mindre.

Brugal Papá Andrés släpptes 2013, och i bara 500 exemplar. Den kommer i en mycket exklusiv kristallflaska (eller karaff är nog ett mer korrekt ord).
Att den bara kom i 500 flaskor gör ju att det inte bara handlar om att betala 10.000 kr för den, utan det handlar ju om att få tag i en flaska också!

brugal-papa-andres-photo02

Anledningen till Papá Andrés är att fira moderbolagets 125-årsjubileum. Och det är ju jättekul när fler och fler romtillverkare firar olika jubileum, eftersom det resulterar i massa spännande (och exklusiv) rom!
Namnet Papá Andrés kommer från Brugals grundare Don Andrés Brugal.

Brugal Papá Andrés har som grund rom från Brugal-familjens privata tunnor, som ska ha lagrats upp till – eller till och med i minst (?!) 100 år – i Dominikanska Republiken. Sen ska en del annan rom även ha tillsats av Brugals Master Blenders; för att få fram exakt rätt karaktär. (Och så klart spara en slant antar vi?)

Det är spännande att Brugal också släpper en ultrapremium-rom; de är inte först alls, och förhoppningsvis kommer det många fler från andra rom! Helst skulle vi ju se att de ligger några kronor billigare.

brugal-papa-andres-photo03

One Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.