Skip to main content

Att resa till German Rum Festival

german-rum-festival-2013-romrom_se-photo34

Egentligen kommer det inte att vara så mycket att säga om det praktiska för att resa till German Rum Festival. För det är ganska enkelt!

 

Flyg

Flyg finns det massor av alternativ för! Alla (?) Berlins flygplatser ligger ganska bra till, så det har varit smidigt att åka in till stan. Vi har satt ihop lite olika alternativ med Norweigian, Air Berlin, Lufthansa – och resan ner i år gick med Ryan Air. (Vilket faktiskt gick mycket bättre än förväntat!)

 

Boende

Boende kan vara bra att boka i tid, då det tydligen är en ganska populär tid att vara i Berlin (Inte pga rom-mässan så klart). Vi har kört några olika alternativ de tre åren vi har varit på plats. Vi har valt att bo i “Mitte” alla gånger. Egentligen är det inte så trevligt, men det är nära till mässan. Nästa år kanske vi siktar på nåt annat område och tar taxi till mässan istället.

2013 så bodde vi på Scandic i Berlin. Kan ju verka löjligt att åka och bo på ett “svenskt” hotell i Tyskland, men i det här fallet så var läget och priset riktigt bra. Hotellet var okej, men inte så mycket mer än det. Personalen var duktiga och hotellet var fräscht, men det var inte så… spännande.

 

Mässan

Mässan i sig är på Station Berlin, ett industri-mässområde strax utanför (?) Mitte i Berlin. Allt finns här: http://www.station-berlin.de/en/ Riktigt skönt område, och den nya mässhallen för 2013 var mycket bättre än tidigare.

Biljetterna går att förköpa på en tysk sida, men vi tycker inte att det är värt det. (Om det inte skulle börja bli slutsålt på mässan i framtiden?) Biljetterna i dörren kostade 2013 €25 för en dag, och €33 för två dagar. Förköpsbiljetterna är runt €5 billigare.

Master Classes och andra föreläsningar går att boka i förväg på mässan. Varning för att de flesta är på tyska. De flesta utställare kan engelska sen, så man klarar sig på själva mässan utan kunskaper i tyska.

 

Tips

För att inte bara vara någon form av resesajt så måste vi ju komma med mer specifika tips?

Planera kvällarna i förväg. Ett bra tips är att bestämma vad du/ni ska göra på kvällen efter mässan i god tid innan. Men blir trots allt ganska trött i huvudet av en hel dag på mässan, och att fatta beslut eftermiddagen kan vara knepigt.

Res med hårt handbagage. Om du reser med handbagage över helgen, så kan det vara klokt att ha en hård väska som handbagage. Så att om du hittar en bra rom som du vill ta med hem, har alternativet att checka in väskan.

Drick inte upp allt. Många av utställarna är väldigt generösa med proverna, så man kan få 4-5 cl i glaset. Generellt på mässan så är det väldigt svårt att hitta ställen att hälla ut rom, men det är det värt att göra om du ska orka med en hel dag eller två!

 

Lycka till, och vi ses nästa år!

german-rum-festival-2013-romrom_se-photo84

4 Comments

 • Monica Svensson skriver:

  Undrar när rom mässan i Berlin går av stapeln 2014?

  Tacksam för svar.

  Med vänlig hälsning

  Monica Svensson
  Vaxholm

 • Pär J. skriver:

  Tack för all info.
  Nu väntar man spänt på recension av Diplomatico/Botucal single vintage 2000, som för övrigt verkar gå att beställa på SB nu.

 • Micke skriver:

  Hej romrom.
  Tackar för tipsen. Får se till att ta sig till Berlin nästa år.
  Var kan man få reda på att rom-mässor ska hållas. Skulle vara bra att få tips i god tid. Var sugen på att åka till Köpenhams mässa men biljetterna var slut när jag fick nys om den.
  Mvh Micke

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.