Compañero Panama Extra Añejo

(5 kundrecensioner)

433 kr

  • Ursprung: Panama
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 12 år
  • Färg: Koppar
  • Typ: Allsidig
  • Alkoholhalt: 54%

Betyg: 83 av 100

Kategori:

Compañero Panama Extra Añejo är en mycket modern rom – som har anpassats väl för hur intresset för rom ser ut just nu. Den är kraftfull, prisvärd och med en balanserad sötma.

Den är en 12-årig rom från Panama, som kommer i en charmig flaska. Den mörka flaskan gör att Compañero Panama Extra Añejo inte får visa upp sig förrän den kommer upp i glaset – och det är en vacker kopparton som hamnar i glaset.

Compañero Panama har – trots sin styrka – en ganska snäll arom. Först möts vi av runda citrus-toner. Men när den har fått vila en stund så är det enormt mycket choklad som kommer fram.

När den har fått vila fram sin choklad, så är det även den som dominerar smaken. Chokladen kompletteras av en marsipan-sötma och vanilj – som gör upplevelsen till en efterrätt i sig självt. I avslutet kommer det även igenom lite fatkaraktär och kryddighet – som balanserar upp godistonerna.

Vi har hört rykten om att Compañero Panama Extra Añejo är på väg till Sverige, men vi får återkomma med uppgifter om det.

Mer information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

5 recensioner av Compañero Panama Extra Añejo

  1. Jonas

    mycket doft och smak av choklad, len och söt och passar utmärkt till mjukglass!

  2. Annika

    Smakar Baileys. Mycket märklig chokladsmak. Konstgjord, kemisk. Den måste vara smaksatt. Ingen höjdare.

  3. Erik

    Mycket chokladsmak och fantastiskt len och fin trots sin styrka….
    Hekt klart en favorit!

  4. Maguns

    Välkommen rom från samma tillverkare som Ron Esclavo. Mycket prisvärd, 490kr på bolaget. Smaken är som baken. Jag gillar den! Lite för kallt ute för att prova den till en cigarr :)

  5. Per Johansson

    Denna rom var nog något av det sämsta jag har druckit,smakar bara konstgjord choklad.

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.