Uppsala Distillery Barbados 10 Years Old

851 kr

  • Ursprung: Barbados och lite Sverige
  • Destilleri: Foursquare Distillery
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 10 år
  • Sammansättning: Single
  • Årgång: 2007
  • Färg: Kraftig koppar
  • Typ: Avec, Cask Strength
  • Alkoholhalt: 64,8%

Betyg: 78 av 100

Kategori:

Beskrivning

Uppsala Distillery Barbados 10 Years Old var en fullständig överraskning för oss när den dök upp på marknaden. Namnet kan vara lite vilseledande – så vi börjar med att förklara hur det hör ihop. Det blir lite tydligare om man använder det fullständiga namnet “Uppsala Distillery Independent Bottler”. Rommen är alltså inte destillerad i Uppsala, utan den är buteljerad av Uppsala Destilleri. Innehållet kommer från början från Foursquare Distillery – och sån här typ av privat buteljering är en trend som vi tror kommer hålla i sig under en lång period.

Uppsala Distillery Barbados 10 kommer i Cask Strength, på mycket kraftiga 64,8% – och de har valt att buteljera den på en vackert stilren 50-centiliters flaska. Rommen har en mycket kraftig kopparfärg, som gör sig väldigt fint i glaset.

Styrkan ger sig tillkänna direkt när rommen hamnar i glaset. Det är en pigg och mycket Foursquare-typisk arom. Det tar en stund för den att lugna ner sig i glaset – och efter ett tag så växer det fram fina toner av karamell och vanilj. Aromen är riktigt bra!

Övergången till smaken är sen ganska vild – och vi rekommenderar faktiskt några droppar vatten för att snabba på frigörandet av smaken. Det är en pepprig smak som tillsammans med fat- och gräs-toner sätter ganska höga krav på smaklökarna. Det vilar en lätt vanilj i bakgrunden, men den har svårt att komma fram bland de kryddiga tonerna.

Avslutet är kraftfullt och kul – men det kräver lite nörderi. Och det är ju kanske för rom-nördar som den är bäst. Den är ganska dyr – jämfört med att köpa något från Foursquare själva – vilket drar ner betyget lite. Men Sverige-kopplingen gör den till ett kul hör och har du en koppling till Uppsala, så är det ett väldigt kul köp. Vi kollade en del på Uppsala Destilleris hemsida – och vi kan tipsa om att de jobbar med försäljning/andelar av fat. Läs mer på deras hemsidaYtterligare information

Betyg

Ursprungsland

,

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Uppsala Distillery Barbados 10 Years Old”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.