Smith & Cross Traditional Jamaica rum

649 kr

  • Ursprung: Jamaica
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Blend
  • Färg: Guld-gul
  • Typ av rom: Drinkrom – eller avec för den modige
  • Alkoholhalt: 57%

Betyg: 62 av 100

Kategori:

Beskrivning

Märket Smith & Cross har funnits sen slutet av 1700-talet, och är en av Englands äldsta producenter av socker och sprit. Och den långa historien finns kvar i hela upplevelsen av Smith & Cross Traditional Jamaica Rum. Smith & Cross Traditional Jamaica kommer till på köpet som Navy Strength (57%) – så vi kan lägga in redan här att det kommer att bli en hård provning.

Smith & Cross Traditional Jamaica ska lämpa sig bra i karaktärsfulla Tiki-drinkar, men i vår provning har vi inte möjlighet att svänga ihop så avancerade drinkar – så vi väljer att prova den rent.

Till det yttre så kommer Smith & Cross Jamaica i en ganska diskret men stilig flaska. I glaset har den en mycket klar och stilig guldton.

Aromen är kraftig – på avstånd är det drag av svarta vinbär och kryddor, men när man kommer närmare så får den en fullständig dominans av banan! Det är ganska behagligt faktiskt, och vi känner igen skumbanan-känslan från Gosling’s Black Seal 151 Proof.

När det kommer till smaken så är Smith & Cross Traditional Jamaica såklart stark. Jättestark. Men i all styrka så är den faktisk god. (När den första chocken har lagt sig.) Den är superkryddig och fatig, men den har också inslag av frukt och citrus. Och till sist så kommer en eftersmak som är på gränsen till löjligt kraftfull och kryddig!

Vi tycker inte att Smith & Cross Traditional Jamaica passar att bjuda på efter middagen eller till kaffet. MEN vi ser den som en kul rom. På en båt skulle den kunna vara riktigt mäktig. Exemplet som en “sundöppnare” dök upp på provningen – eller varför inte som välkomst-järn när man kommer i in i hamn? (Som man sen kan sova av sig över natten.)

Ska du ha en brittisk rom hemma? Då är inte Smith & Cross Traditional Jamaica ett dåligt alternativ alls. Risken finns att den inte kommer gå åt i något tempo alls, men det är ett spännande inslag att ha i sin romsamling! Och det är praktiskt nu när den finns på Systembolaget. Plus att den faktiskt är ganska prisvärd!

Vi får ganska ofta frågor om vad “Navy Strength” betyder – så vi lägger in svar på det här också. Traditionell “Navy Strength” är på 57%, och det är den styrka som den brittiska flottan krävde att rom skulle vara för att få förvaras på skeppen. Det beror på att om rommen på 57% skulle spillas ut på båten, så går det fortfarande att tända krutet till kanonerna.

smith-n-cross-navy-strength-rum-photo02

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Smith & Cross Traditional Jamaica rum”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.