Rum Nation Jamaica 26

1 500 kr

  • Ursprung: Jamaica
  • Lagringstid: 26 år
  • Årgång: 1986
  • Färg: Nästan röd
  • Typ av rom: Avec
  • Alkoholhalt: 45%

Betyg: 80 av 100

Gamla betygsskalan: 8 av 10
Kategori:

Beskrivning

Rum Nation Jamaica 26 har en arom som för oss är mycket typisk för en äldre jamaicansk rom! Det är kraftiga drag av jäst frukt – som faktiskt lätt kan ge associationen till gammal strumpa och källare. Men med just Rum Nation Jamaica 26 så märker man att kvalitén är hög – genom att aromen ändå är ganska trevlig. Vi tror att detta är tack vare dess kraftiga komplexitet med kryddiga inslag!

När vi sen kommer till smaken så är Rum Nation Jamaica 26 ordentligt kryddig. Men den är god – till och med riktigt god! De allra trevligaste är hur den inte alls är rivig på samma sätt som många jamaicanska rom kan vara! Rum Nation Jamaica 26 lyckas vara len och söt, med bara en skön underliggande styrka! Den sammalagda smakupplevelsen är komplex – och den är precis vad man vill ha från en rom som lagrats så pass länge – och som kostar upp kring 1500 kr/flaska.

I eftersmaken så kommen man inte inte undan den kraftiga och mycket varma karaktären! Vi tycker att det blir lite överdrivet länge som den hänger kvar, och här skulle den nog ändå behöva någon droppe vatten för att bli lite mildare!

Som sammanfattning av Rum Nation Jamaica 26: Det är ingen rom man vill sitta och dofta på – det är smaken som är den stora behållningen! Smaken är grym, och den väger upp den lite knepiga aromen! Vi kommer till insikten att fram tills idag så är det den bästa jamaicanska rommen vi har provat!

Rum Nation Jamaica 26

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Rum Nation Jamaica 26”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.