Ron Cubaney Centenario

1 337 kr

  • Ursprung: Dominikanska Republiken
  • Lagringstid: Solera 25-30 år
  • Årgång: 2012 års buteljering
  • Färg: Mörk brons
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 41%

Gamla betygsskalan: 6 av 10

Kategori:

Beskrivning

Nu sätter vi oss med foten i rävsaxen med avsikt igen. Vi kommer att vara lite – eller snarare mycket – hårda mot en egentligen bra rom. Det är dags för Ron Cubaney Centenario.

Ron Cubaney produceras i Dominikanska Republiken, men är tydliga med att lyfta fram sina kubanska rötter. Om inte annat i namnet? Ron Cubaney Centenario är en blend av rom som är mellan 25 och 30 år gamla – vilket är en av anledningarna till den ganska höga prislappen!

Flaskan utstrålar “premium med inte super-premium” – det är trots allt en flaska som återfinns på till exempel Ron Millonario XO, och vi har sett den på ett antal andra rom. Men fin är den, och Ron Cubaney Centenario har en kraftig bronsfärg som lyser igenom flaskan fint!

Aromen är väldigt söt, och lovar otrligt mycket! Det är alla goda inslag av en riktigt söt rom – kola, vanilj och mandel!

Smaken är sen kraftfull men här tar en kraftig kryddighet över istället! Och vi tycker att det är lite lite bitterhet som skiner igenom! MEN, det kanske bara är vi som är bittra över det dåliga bemötandet vi får vid provningen. Och det tar oss tillbaka till rävsaxen:

Vi veeeeeet att bemötande och service inte ska påverka vårt betyg så kraftigt, men i det här fallet måste det göra det. Det katastrofala mottagandet av representanten från Sucos do Brasil, gör att vi sänker betyget. Men vi lovar att försöka fixa till en provning till i framtiden, så att vi kan ge Ron Cubaney Centenario ett mer rättvist betyg.

Ron Cubaney Centenario

Ron Cubaney Centenario

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ron Cubaney Centenario”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.