Ron Cristóbal Pinta

400 kr

  • Ursprung: Dominikanska Republiken
  • Destilleri: Alcoholes Finos Dominicanos
  • Råvara: Färskpressade sockerrör
  • Sammansättning: Blend
  • Lagringstid: 6-8 år (40% är 6 år, 60% är 8 år)
  • Färg: Kraftig koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 83 av 100

Kategori:

Beskrivning

Det är härligt att prova Ron Cristóbal Pinta – för det för verkligen smaklökarna till tiden då rom från Dominikanska Republiken tog rom-marknaden med storm. Det gjordes genom fint blandad, lättomtyckt och snyggt buteljerad rom. Och det är precis vad Ron Cristóbal Pinta är!

Pinta är del av ett nytt märke – Ron Cristóbal. Första lanseringen under det namnet är en duo – och vi kommer att komma till en provning av Ron Cristóbal Nina inom kort. Namnet Ron Cristóbal Pinta? “Cristóbal” är från “Cristóbal Colón” som är det spanska namnet för Christopher Columbus. Och “Pinta” är namnet på det första skeppet som Columbus korsade Atlanten med år 1492.

Ron Cristóbal Pinta är en blend av rom som är 6 år och 8 år. Vi tycker att stilen påminner om mycket av den rom som släppts från Oliver & Oliver, så den kommer att kännas bekant för många. Vi lägger in ett tidigt extra plus för paketeringen – den är bland det snyggare vi har sett på länge. Så vi ger minst ett extra poäng för flaskan.

Ron Cristóbal Pinta är söt, och har genom sin sötma väldigt tydliga drag av smörkola, mandel och vanilj. Både i arom och smak. I smaken finns också lite fruktiga toner – och i eftersmaken kommer det igenom lätta fat-toner.

Ron Cristóbal Pinta kommer att passa många romälskare. Den är lätt, god och söt – och den kommer att slinka ner snabbt i goda vänners lag!

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

,

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ron Cristóbal Pinta”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.